1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Yunanistan ilk yenilenebilir ihalesini tamamladı

Yunanistan ilk yenilenebilir ihalesini tamamladı

Enerji Günlüğü - Yunanistan, 277 MW kapasiteli ilk açık eksiltmeli güneş ve rüzgar enerjisi ihalesini tamamladı.Yunanistan Enerji Piyasaları Düzenleme...

Yunanistan ilk yenilenebilir ihalesini tamamladı

Enerji Günlüğü - Yunanistan, 277 MW kapasiteli ilk açık eksiltmeli güneş ve rüzgar enerjisi ihalesini tamamladı.

Yunanistan Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (RAE) tarafından yürütülen ülkenin ilk açık eksiltmeli yenilenebilir enerji ihalesi 2 Temmuz'da 277 MW kapasite tahsisi ile tamamlandı. 

İHALE ÜÇ AYRI KATEGORİDE YAPILDI

İhale, 1 MW'a kadar güneş santralleri enerji santralleri, 1 MW ile 20 MW arasında güneş santralleri ve 3 MW ile 50 MW arasındaki rüzgar santralleri olmak üzere üç ayrı kategoride gerçekleştirildi. Birinci kategori için megavatsaat başına ortalama 78.42 euro fiyat ile 53.48 MW, ikincisinde 63.81 euro fiyat ile 52.92 MW ve üçüncü için de ortalama 69.53 euro fiyat ile 170.92 MW kapasite tahsisi yapıldı.

EN DÜŞÜK TEKLİF GÜNEŞE GELDİ

İhalede en düşük fiyat teklifi 2. kategorideki 1 MW ile 20 MW arasında kapasiteye sahip güneş santralleri için verildi. Bu kategoride verilen en düşük fiyat megavatsaat başına 62.97 euro oldu.

Yunanistan Enerji Bakanı George Stathakis bu ihalede fiyatların 2016 yılında yapılan pilot ihale fiyatlarına göre güneşte yüzde 20, rüzgarda da yüzde 35’den fazla düştüğünü açıkladı. Bakan önümüzdeki ay yapılacak ikinci ihalede fiyatların daha da düşmesini beklediklerini de kaydetti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler