1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault’un motor ve batarya döküm tesisine devlet desteği!

Renault’un motor ve batarya döküm tesisine devlet desteği!

Enerji Günlüğü - OYAK Renault Otomobil Fabrikaları AŞ, Bursa’da hibrit araçlar için kuracağı motor, batarya ve alüminyum motor bloğu döküm...

Renault’un motor ve batarya döküm tesisine devlet desteği!

Enerji Günlüğü - OYAK Renault Otomobil Fabrikaları AŞ, Bursa’da hibrit araçlar için kuracağı motor, batarya ve alüminyum motor bloğu döküm üretim tesisi için teşvik alacak.

OYAK Renault Otomobil Fabrikaları AŞ, Bursa’da hibrit araçlar için kuracağı 520 milyon TL’lik motor, batarya ve alüminyum motor bloğu döküm üretim tesisi için teşvik alacak. Kurulacak tesiste 110 ilave istihdam yaratılacak ve öngörülen nitelikli personel sayısı ise 63 olacak.

Üretim tesisinde yılda, 360 bin alüminyum motor bloğu dökümü, hibrit araç için 300 bin adet motor ve hibrid araç için 80 bin adet batarya üretilmesi hedefleniyor. Karar kapsamında tesis, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, kurumlar vergisi indirimi,10 yıl gelir vergisi stopajı desteği, azami tutar sınırı olmaksızın sigorta primi desteği, azami 42 milyon TL nitelikli personel desteği ve işletmeye geçiş tarihinden itibaren 10 yıla kadar 40 milyon TL’yi aşmamak üzere enerji tüketim harcamalarının yüzde 50’si karşılanacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler