1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Türkiye'nin ilk deniz üstü RES’leri için yarışma başlıyor

Türkiye'nin ilk deniz üstü RES’leri için yarışma başlıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk deniz üstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali için yapılacak yarışmaya 23 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.Saros,...

Türkiye'nin ilk deniz üstü RES’leri için yarışma başlıyor

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk deniz üstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali için yapılacak yarışmaya 23 Ekim 2018 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Saros, Kıyıköy ve Gelibolu’nun aday bölgeler arasında yer aldığı Türkiye'nin ilk deniz üstü (offshore) rüzgar enerjisi santrali için start verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı toplamda 1200 (binikiyüz) MWe gücündeki deniz üstü rüzgar enerjisi santrallerinin kurulacağı yenilenebilir enerji kaynak alanlarının tahsis edilmesi ve bu alanlar için belirlenen bağlantı kapasitelerinin kullandırılmasına ilişkin yapılacak yarışmanın ilanını bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı. 

İlana göre, yarışmaya ancak tüzel kişi veya birden fazla tüzel kişi tarafından kurulan iş ortaklıkları veya konsorsiyumlar başvurularını 23/10/2018 tarihi saat 12:00’a kadar yapabilecekler. Başvurular T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’ne elden teslim edilecek. Başvuruların incelenmesine aynı tarih ve adreste saat 14:00’da başlanarak detay incelemeye geçilecek. Yarışma yeri, tarihi ve saati ise İdare tarafından yarışmacılara bildirilecek. İhalede, katılımcılar kilovatsaat başına tavan fiyat 8 dolar/cent üzerinden açık eksiltmeyle yarışacak. 

Başvuru aşamasında kesin, 1 yıl süreli, tamamen ve kısmen nakde çevrilebilir, limit dışı ve 20 (yirmi) milyon ABD Doları tutarında teminat mektubu İdareye sunulacak. Yarışmanın kazanılması halinde ise, Sözleşmenin imzalanacağı tarihten en geç 1 (bir) gün öncesine kadar Şartnamede belirlenen teminat mektubu formatında başkaca bir değişiklik yapılmadan sadece ilgili bölümler doldurulmak suretiyle toplamda 100 (yüz) milyon ABD Doları tutarında, 10 yıl süreli teminat mektubu İdareye sunulacak. Bu durumda başvuru aşamasında sunulmuş olan teminat mektubu iade edilecek.

Kurulacak santralden ihalede çıkan fiyat üzerinden alınacak elektriğin süresi, santralin geçici kabulünün yapıldığı tarihden itibaren 50 teravatsaatlik elektriğin sisteme verildiği zaman dilimini kapsayacak.

20.000 (yirmibin) TL olarak belirlenen yarışma şartname bedeli T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Merkez Saymanlık Müdürlüğü’nün T.C. Merkez Bankası Ankara Şubesi TR 5700 0010 0100 0003 5015 4015 numaralı hesabına yatırılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler