1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran OPEC toplantısından bir sonuç beklemiyor

İran OPEC toplantısından bir sonuç beklemiyor

Enerji Günlüğü - İran, Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol üretimini yılın ikinci yarısında günde 1,5 milyon varil artırma önerisinin görüşüleceği...

İran OPEC toplantısından bir sonuç beklemiyor

Enerji Günlüğü - İran, Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol üretimini yılın ikinci yarısında günde 1,5 milyon varil artırma önerisinin görüşüleceği OPEC toplantısından bir sonucun çıkmasını beklemiyor.

İran, "OPEC'in üretim miktarı konusunda bu hafta karara varması muhtemel değil" Suudi Arabistan ve Rusya'nın gündeme getirdiği OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticilerin petrol arzını yılın ikinci yarısında 1,5 milyon varil/gün artırmaları önerisine karşı çıkan İran, OPEC'in bu hafta yapılacak toplantıda bir anlaşmaya varmasının muhtemel olmadığını bildirdi. 

SUUDİ ARABİSTAN İKNADA ZORLANIYOR

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Suudi Arabistan, petrol üretimin artırılması ihtiyacı konusunda Körfez İşbirliği Konseyi'ndeki müttefiklerini ortak bir tavıra ikna etmekte zorlanıyor. Kaynaklara göre, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin yaptıkları toplantıda, üretimin nasıl artırılacağı ve böyle bir artırımın kademeli olması gerekip gerekmediği konularında farklı görüşler ortaya kondu. 

OPEC üyeleri, ABD Başkanı Trump ve Çin'in petrol fiyatlarının düşürülmesi ve üretimin artırılarak global ekonominin desteklenmesi çağrıları yaptıkları bir ortamda 22 Haziran Cuma günü Viyana'da bir araya gelecekler. Suudi Arabistan ve Rusya'nın OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticilerin arzı 1,5 milyon varil/gün artırmaları önerilerini İran, Irak, Cezayir ve Venezuela karşı çıkıyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler