1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere Gazprom’un mal varlıklarına el koydu!

İngiltere Gazprom’un mal varlıklarına el koydu!

Enerji Günlüğü - Londra Mahkemesi, Rus enerji şirketi Gazprom’un İngiltere ve Galler’deki mal varlıklarına el koydu.Londra Mahkemesi, Ukraynalı doğalgaz...

İngiltere Gazprom’un mal varlıklarına el koydu!

Enerji Günlüğü - Londra Mahkemesi, Rus enerji şirketi Gazprom’un İngiltere ve Galler’deki mal varlıklarına el koydu.

Londra Mahkemesi, Ukraynalı doğalgaz şirketi Naftogaz’ın lehine sonuçlanan tahkim kararı sonrası Rus enerji şirketi Gazprom’un İngiltere ve Galler’deki mal varlıklarına el koydu.

Naftogaz tarafından yapılan açıklamada, Stockholm Uluslararası Tahkim Mahkemesi tarafından Ukraynalı şirkete tazminat ödemesine karar verilen Gazprom’un İngiltere ve Galler’deki mal varlıklarına el konulduğunu açıkladı.  

Ayrıca, Gazprom tarafından İngiltere ve Galler’de değeri 50 bin doların üzerindeki varlıklarına yönelik bir listenin de mahkemeye verileceğini belirtildi. Eğer Gazprom mahkeme kararını uygulamazsa cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Merkezi Stockholm’de bulunan Uluslararası Tahkim Mahkemesi verdiği kararda, Gazprom ve Naftogaz arasındaki davayı Ukraynalı şirket lehine sonuçlandırmıştı. Gazprom’un Ukrayna’ya doğalgaz sevkiyatıyla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğine hükmeden mahkeme, Gazprom’un Naftogaz’a 2,56 milyar dolar ödeme yapması yönünde karar vermişti. 

Gazprom İngiltere’ye karşı haklarını savunacak

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler