1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bir Güzel Hareketle plastik kullanımını azaltın!

Bir Güzel Hareketle plastik kullanımını azaltın!

Enerji Günlüğü - WWF Türkiye ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile başlatılan 1 Güzel Hareket kampanyası kapsamında plastik kullanımının...

Bir Güzel Hareketle plastik kullanımını azaltın!

Enerji Günlüğü - WWF Türkiye ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile başlatılan 1 Güzel Hareket kampanyası kapsamında plastik kullanımının azaltılması hedefleniyor.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi önemli bir kampanya başlattı. Kampanya, plastik atıkların çevre ve denizler üzerindeki olumsuz etkilerinin giderek büyüdüğü günümüzde plastik kullanımının azaltılmasını hedefliyor.

Kampanya kapsamında kullanıcılar www.1guzelhareket.org adresini ziyaret ederek, plastik kullanımlarını azaltmaya dair hedefler belirleyecekler. Kullanıcılar alışkanlıklarından en az birini değiştirerek kampanyaya katılmak için, Plastik Poşet kullanmayacağım, Plastik şişe kullanmayacağım, Plastik pipet kullanmayacağım, Plastik çatal, bıçak, kaşık kullanmayacağım seçeneklerini işaretleyecekler.

HERKESİ 1 GÜZEL HAREKET YAPMAYA DAVET EDİYORUM

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde başlatılan kampanyada, 20 bin taahhüde ulaşılırken kampanya dahilinde 100 bin taahhüde ulaşılması hedefleniyor. Kampanya ile ilgili bir açıklama yapan WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli şunları söylüyor, “Plastik atıkların doğayı ve denizlerimizi boğar hale geldiğini görüyoruz. Buna karşı mücadele etmek kamu ve sivil toplum kuruluşlarının olduğu kadar, bireylerin de görevidir. Hepimiz plastik kullanımını azaltmak, mümkün ise sonlandırmak zorundayız. Yeni kampanyayı bu konuda taahhütte bulunma ve harekete geçme şansı yarattığı için çok önemli buluyoruz. Bu çalışmada bizimle birlikte olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi’ne teşekkür ediyorum. Doğa ve çevre bilincine sahip herkesi ‘1 Güzel Hareket’ yapmaya’ davet ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler