1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna da TANAP gazını istiyor

Ukrayna da TANAP gazını istiyor

Enerji Günlüğü - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko TANAP ile taşınacak Hazar gazının ülkesine de ulaştırılmasını arzu ettiğini açıkladı. Ukrayna...

Ukrayna da TANAP gazını istiyor

Enerji Günlüğü - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko TANAP ile taşınacak Hazar gazının ülkesine de ulaştırılmasını arzu ettiğini açıkladı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko TANAP’ın açılış töreninde yaptığı konuşmada TANAP’ın bölgenin refahına katkıda bulunacağını belirtirken, bu proje ile taşınacak gazın Ukrayna’ya da ulaştırılmasını arzu ettiklerini açıkladı.

Bugüne kadar bölgenin enerji kaynaklarının Rusya tarafından sömürüldüğünü ifade eden Poroşenko, “Doğalgaz iç ve dış politika için kullanıldı. Ama bunlar başarılı olmadı. Bu boru hattı (TANAP), bunun en önemli göstergelerinden biridir. Bunun ticari etkisinin yanı sıra siyasi etkisi de vardır. TANAP, Azerbaycan’ın, Türkiye’nin ve aynı zamanda Avrupa’nın enerji güvenliği için çok önemli. Erdoğan ve Aliyev’in bir araya gelmesiyle bu garanti edilmiş oldu. Bu aynı zamanda Ukrayna’nın enerji güvenliği için de önemli. Ukrayna’ya gidecek kaynakların çeşitlendirilmesi için de önemli. Bu önemli projenin liderleri olan Erdoğan ve Aliyev’e teşekkür etmek istiyorum” dedi.

TANAP BÖLGENİN REFAHINA DA KATKI SAĞLAYACAK

TANAP’ın bölgenin refahına da katkıda bulunacağını ifade eden Poroşenko konuşmasına şöyle devam etti, “Türkiye’nin stratejik rolünün ve Erdoğan’ın liderliğinin altını çizmek istiyorum.  TANAP aynı zamanda yeni gaz kaynaklarını da gündeme getirecektir. Ukrayna bu projeye tam desteğini vermektedir. Biz bugün kendi enerji kaynaklarımızı çeşitlendirme açısından TANAP’tan gaz elde edebilmek için son derece büyük bir ilerlemeyle bunu yapmak istiyoruz. Ukrayna, Avrupa gaz çeşitliliği adımlarını her zaman desteklemiştir. Burada Azerbaycan ve Türkiye’ye teşekkür etmek istiyorum. Yakın gelecekte çok geniş imkanlara kavuşacağımıza inanıyorum. Hazar gazını sadece Türkiye’ye değil, Ukrayna’nın da içinde bulunduğu daha geniş bir bölgeye ulaştırabileceğimize inanıyorum. Türk halkının büyük liderine, Ukrayna’nın dostu Erdoğan’a teşekkür ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler