1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Akar: Atıklardan 1 milyar dolarlık doğalgaz üretebiliriz

Akar: Atıklardan 1 milyar dolarlık doğalgaz üretebiliriz

Enerji Günlüğü - Biyoenerji Derneği 2. Başkanı Sedat Akar, atıklardan 1 milyar dolarlık doğalgaz üretebiliriz dedi.2017 yılında Türkiye’nin...

Akar: Atıklardan 1 milyar dolarlık doğalgaz üretebiliriz

Enerji Günlüğü - Biyoenerji Derneği 2. Başkanı Sedat Akar, atıklardan 1 milyar dolarlık doğalgaz üretebiliriz dedi.

2017 yılında Türkiye’nin 55 milyar 250 milyon metreküp doğalgaz ithalatı gerçekleştirdiğini ve Türkiye’deki atıklardan doğalgaz ihtiyacının yüzde 6’sının karşılanabileceğini belirten Biyoenerji Derneği Başkanı 2. Başkanı Sedat Akar, “Kendi doğalgazımızı ürettiğimizde ülkeye 1 milyar dolarlık bir katkı yapabiliriz” dedi.

Biyoenerji Derneği Başkanı 2. Başkanı Sedat Akar, Türkiye’nin biyoenerji potansiyelinin çok yüksek olduğunun altını çizdi. Akar, “Bitkisel ve hayvansal atıkların ortak adı organik maddelerdir. Bu organik maddelerin oksijensiz şartlarda fermantasyonu sonucu biyogaz üretiliyor. Biyogaz, içindeki karbondioksit ayrıştırıldığında ise doğalgaza dönüşüyor. Ülkemizde kurulan biyogaz santralleri ağırlıklı olarak elektrik ve gübre üretimi yapıyor. Türkiye potansiyel olarak doğalgaz tüketiminin yüzde 6’sını karşılayabilir ama hali hazırda bu rakam yüzde 2. Kendi doğalgazımızı ürettiğimizde ise ülke ekonomisine yaklaşık 1 milyar dolarlık katkı sağlayabiliriz” diye konuştu.

GELECEĞİN SEKTÖRÜ ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ

Yükselen bir sektör olan çevre teknolojileri her geçen gün önem kazanıyor. Teknolojinin doğru kullanımının çevreye olduğu kadar ekonomiye de olumlu etki yapacağını söyleyen IFAT Eurasia Proje Müdürü Namık Sarıgöl ise, “Çevre teknolojilerine yapacağımız yatırım aynı zamanda ekonomik anlamda da katkı sağlayacaktır. Türkiye tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinde önemli bir üretici statüsünde ama burada çıkan atıkları değerlendirme konusunda yetersiz kalıyoruz. Doğru hamleler ile doğalgaz ithalatını azaltabiliriz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler