1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa ve Brezilya nükleer işbirliğini geliştirecek

Fransa ve Brezilya nükleer işbirliğini geliştirecek

Enerji Günlüğü - Fransız EDF ve Brezilyalı Eletrobras şirketleri Brezilya’da nükleer enerji alanında işbirliğini geliştirecekler.Brezilya kamu enerji...

Fransa ve Brezilya nükleer işbirliğini geliştirecek

Enerji Günlüğü - Fransız EDF ve Brezilyalı Eletrobras şirketleri Brezilya’da nükleer enerji alanında işbirliğini geliştirecekler.

Brezilya kamu enerji şirketi Eletrobras, Fransız enerji şirketi EDF ile Brezilya'daki nükleer enerji alanındaki işbirliğini desteklemek için bir mutabakat anlaşması imzaladıklarını duyurdu. 

3 yıllık anlaşma çerçevesinde Eletrobras’ın bağlı ortaklığı Eletrobras Eletronuclear ve EDF Angra 3 nükleer santralinin sonuçlandırılması ve Brezilya'daki yeni nükleer santrallerin geliştirilmesi için işbirliği fırsatları üzerinde çalışacaklar. EDF ayrıca Angra 1 ve Angra 2 tesislerinde bakım ve eğitime yardımcı olacak. Anlaşma kapsamında yapılacak faaliyetler daha sonra belirlenecek özel sözleşmeler yoluyla yapılacak.

Brezilya 1.884 megavat kapasiteye sahip üç nükleer santrale sahip. Santraller ülkenin elektrik ihtiyacının yüzde 3’ünü karşılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler