1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Limak, Gürsöğüt HES’in teçhizatı için Andritz Hydro ile anlaştı

Limak, Gürsöğüt HES’in teçhizatı için Andritz Hydro ile anlaştı

Enerji Günlüğü - Limak Enerji, 58 MW’lık Gürsöğüt Barajı ve HES projesinin elektromekanik teçhizat işini Andritz Hydro’ya yaptıracak.Sakarya havzasında,...

Limak, Gürsöğüt HES’in teçhizatı için Andritz Hydro ile anlaştı

Enerji Günlüğü - Limak Enerji, 58 MW’lık Gürsöğüt Barajı ve HES projesinin elektromekanik teçhizat işini Andritz Hydro’ya yaptıracak.

Sakarya havzasında, hem Ankara ve hemde Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan Gürsöğüt Barajı ve HES projesinin elektromekanik teçhizat temin, montaj ve işletmeye alınması işlerini kapsayan sözleşme Limak grubunun Albedo BS Elektrik Üretim A.Ş. şirketiyle Andritz Hydro Ltd. Şti.-Türkiye ve Andritz Hydro S.A.S.-Fransa şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum arasında Ankara’da imzalandı. 

YILLIK ÜRETİM 250-300 MİLYON KWH OLACAK

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Limak Holding HES Üretim Grubu Genel Müdürü Taner Ercömert şöyle konuştu; “Limak grubuna ait Gürsöğüt Barajı ve HES’de halen baraj yapılarının inşaat faaliyetleri devam ediyor. Projede inşaat ve elektromekanik teçhizat işlerinin 2 yılda tamamlanarak santralın 2020 yılında işletmeye alınması programlandı. Projenin yıllık üretimi 250-300 milyon kWh arasında olacak.”

Üretim, dağıtım, satış ve ticaret gibi enerji sektörünün tüm alanlarında faaliyet gösteren Limak Enerji Grubu Alkumru, Uzunçayır, Kirazlık, Kargı, Çal, Seyrantepe, Tatar ve Pembelik hidroelektrik santrallerini işletiyor. Ayrıca, Limak Grubunun Çetin HES projesinde inşaat faaliyetleri ve teçhizat montajları, Gürsöğüt HES’de ise inşaat faaliyetleri devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler