1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İngiltere 2. Nükleer santralinde özel bir finans modeli geliştirecek

İngiltere 2. Nükleer santralinde özel bir finans modeli geliştirecek

Enerji Günlüğü - İngiltere Japon teknolojisiyle kurmayı planladığı ülkenin ikinci nükleer santrali Wylfa Newydd için tüketiciler ve vergi mükelleflerinin...

İngiltere 2. Nükleer santralinde özel bir finans modeli geliştirecek

Enerji Günlüğü - İngiltere Japon teknolojisiyle kurmayı planladığı ülkenin ikinci nükleer santrali Wylfa Newydd için tüketiciler ve vergi mükelleflerinin de taraf olabileceği yeni bir finans modeli üzerinde çalışıyor.

İngiltere'de 20 yıldan bu yana inşaa edilen ilk nükleer santral olacak olan Hinkey Point C'ye 2 milyar Sterlin (GBP) destek sağlayan hükümet şimdi de ikinci nükleer santral için görüşmelere başladı. Hükümet Japon firması Hitachi'nin sahip olduğu Horizon Nuclear Power ile toplam 2,9 GW kapasiteli Wylfa Newydd Nükleer Enerji Santrali için resmi müzakerelere başladı. Horizon Nuclear Power İngiltere’de Anglesey Adası'ndaki Wylfa Newydd ve Güney Gloucestershire'daki Oldbury-on-Severn olmak üzere iki bölgeye nükleer santral kurmayı planlıyor.

2020 yılına kadar tamamlanması planlanan Wylfa Newydd Nükleer Enerji Santrali’nin İngiltere’nin elektrik ihtiyacının yüzde 6’sını karşılaması bekleniyor. Santralin yaklaşık beş milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üretmesi ve inşaat aşamasında 8,500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

POLİTİKA DEĞİŞİKLİĞİ İŞARETİ

Birleşik Krallık Hükümeti, milyarlarca lira vergi mükellefinin parasını Kuzey Galler'deki yeni bir nükleer enerji santraline yatırmayı düşünüyor.

Birleşik Krallık Çalışma ve Enerji Bakanı Greg Clark, doğrudan yatırımın Hitachi ve Japon Hükümet kurumları ile birlikte yapılacağını kaydederek, yeni nükleer santralin tüketiciler ve vergi mükelleflerinin paralarına değer katması gerektiğini belirtti. Henüz bir karara varılmamış olmasına rağmen, bu müzakerelerin başarılı bir şekilde sonuçlanması halinde kararın hükümet, düzenleyici kurum ve diğer onaylara tabi olduğunu belirten Clark, gelecekteki projeler için düzenlenmiş bir varlık temel modelinin özel finanse dayalı sürdürülebilir bir fonlama modeli olarak uygulanabilirliğini gözden geçireceklerini kaydetti.

2016 yılında hükümet, İngiltere’nin ilk nükleer santrali olan Somerset'deki Hinkley Point C'yi desteklemeyi kabul etmişti.

İNGİLTERE’DEN NÜKLEER SANTRAL DESTEĞİ

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler