1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gürcistan ile enerji iş birliği anlaşması imzalandı

Gürcistan ile enerji iş birliği anlaşması imzalandı

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı arasında "Enerji Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Gürcistan ile enerji iş birliği anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’yi Ankara’da ağırladı. Erdoğan, Gürcistan ile geçen yıl ikili ticaret hacminde 3 milyar dolara ulaşıldığını belirterek, görüşmelerinde yeni hedef olarak 5 milyar dolar üzerinde durduklarını kaydetti. 

Görüşmeye eşlik eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da bir açıklama yaparak, “Görüşme sonrası ülkelerimiz arasındaki enerji iş birliğini ileriye taşıyacak yeni bir anlaşmaya imza attık. Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Sayın Levan Davitashvili ile imzaladığımız “Enerji Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı" ile enerji ve madencilik alanındaki ikili ilişkilerimizi daha da geliştirmeyi ve böylece ülkelerimizin sürdürülebilir ekonomik kalkınma hedeflerini desteklemeyi hedefliyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler