1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Katırova HES incelenecek

Katırova HES incelenecek

Enerji Günlüğü - Has Enerji tarafından Bartın’da kurulması planlanan 6.46 MW’lık Katırova Hidroelektrik Santrali hakkında halkı bilgilendirip görüş...

Katırova HES incelenecek

Enerji Günlüğü - Has Enerji tarafından Bartın’da kurulması planlanan 6.46 MW’lık Katırova Hidroelektrik Santrali hakkında halkı bilgilendirip görüş ve önerilerini almak üzere 28 Haziran’da toplantı yapılacak.

Has Enerji Üretim İletim ve Ticaret A.Ş. tarafından Bartın İli, Ulus İlçesi, Uluköy Köyü sınırları içerisinde Katırova Deresi /Kumluca Çayı üzerinde hayata geçirilmesi planlanan “Katırova Regülatörü ve HES Projesi’ne (6,726 MWm/6,46 MWe)” ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 28/06/2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. 

Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlayan ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılan projede ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve BARTIN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Ekonomik ömrü 2 yıl sürecek inşaat faaliyetlerinden sonra 50 yıl olarak öngörülen Katırova HES’te yılda toplam 19,250 GWh enerji üretilmesi ve üretilen elektriğin toplam 8000 kVA (6.3/34.5 kV) gücündeki trafo çıkışında düzenlenecek şalt panoları üzerinden iletilmesi planlanıyor. 

BARTIN’DA 6.5 MW’LIK KATIROVA HES KURULACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler