1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. RK, Enerjisa Enerji’den sözlü savunma istedi

RK, Enerjisa Enerji’den sözlü savunma istedi

Enerji Günlüğü - Enerjisa’nın elektrik dağıtım şirketlerine tüketicilerin serbest tedarikçi seçme hakkını engellediği gerekçesiyle sözlü...

RK, Enerjisa Enerji’den sözlü savunma istedi

Enerji Günlüğü - Enerjisa’nın elektrik dağıtım şirketlerine tüketicilerin serbest tedarikçi seçme hakkını engellediği gerekçesiyle sözlü savunması istendi.

Rekabet Kurumu (RK), Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış A.Ş., Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Enerjisa İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Perakende Satış A.Ş. hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili olarak sözlü savunma istedi.

Kurumdan yapılan açıklamada, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ ve Enerjisa Toroslar Elektrik Perakende Satış AŞ’nin çeşitli eylem ve davranışlarla bağımsız tedarikçilerin faaliyetlerini zorlaştırdığı, tüketicilerin kendi tedarikçisini seçme hakkını engellediği ve bu yolla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindiği, bahse konu sözlü savunma toplantısının 4 Temmuz 2018 tarihinde saat 10:30’da yapılacağını bildirdi.

Toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, toplantı konusu ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 25 Haziran 2018 günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumu'na başvurmaları gerekiyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler