1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kayseri’de büyükbaş hayvan atıklarından elektrik üretilecek

Kayseri’de büyükbaş hayvan atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - BYZ Global Enerji, Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde kuracağı biyogaz tesisinde günde 95 ton büyükbaş hayvan atığını işleyerek saatte...

Kayseri’de büyükbaş hayvan atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - BYZ Global Enerji, Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde kuracağı biyogaz tesisinde günde 95 ton büyükbaş hayvan atığını işleyerek saatte 1.501 kWh elektrik üretecek.

BYZ Global Enerji ve Gübre Üretimi Ticaret Sanayi Anonim Şirketi Kayseri Ili, Kocasinan Ilçesi, Buğdaylı Mahallesinde, tapulu yaklaşık 40 bin metrekarelik alan içerisinde BYZ Global Enerji Biyogaz Tesisi kurup işletmeyi planlıyor.

7 milyon liranın biraz üzerinde bir yatırımla kurulacak olan santralde bölgede yer alan büyükbaş hayvan çiftliklerinden çıkan hayvansal atıkların toplanıp anaerobik fermantasyon yöntemi ile mezofilik şartlarda biyogaz elde edilecek. Elde edilen biyogaz da kojenerasyon ünitesinde yakılarak elektrik enerjisine dönüştürülecek. Tesiste günde 95 ton hayvansal atıktan elde edilen biyogaz ile saatte 1.501 kWh elektrik üretimi gerçekleştirilecek.

Tesiste üretim esnasında elde edilecek katı fermente ürün, proje sahibine ait olan tarım arazilerinde gübre olarak değerlendirilecek; sıvı fermente ürün ise çevredeki çiftliklere satılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler