1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Çin’in yenilenebilir enerji tüketimi 2017’de yüzde 11 arttı

Çin’in yenilenebilir enerji tüketimi 2017’de yüzde 11 arttı

Enerji Günlüğü - Çin’in yenilenebilir enerji tüketimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 10.8 arttı. Ayrıca Çin geçen yıl ürettiği temiz elektriğini...

Çin’in yenilenebilir enerji tüketimi 2017’de yüzde 11 arttı

Enerji Günlüğü - Çin’in yenilenebilir enerji tüketimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 10.8 arttı. Ayrıca Çin geçen yıl ürettiği temiz elektriğini tamamına yakınını tüketti.

Çin Ulusal Enerji İdaresi, Çin’in üretim ve dağıtım ağlarının genişlemesiyle birlikte yenilenebilir enerji tüketiminin 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10.8 oranında artış kaydettiğini açıkladı. Geçen yıl enerji üretimi ise 1.70 trilyon kWh ile neredeyse tüketime eşdeğer olarak kaydedildi.

ELEKTRİĞİN YÜZDE 26.5’U YENİLENEBİLİRDEN

Açıklamaya göre geçen yıl güneş, rüzgar, biyokütle ve hidroelektrik santrallerinden üretilen 1.67 trilyon kWh elektrik tüketildi. Bu ise ülkede tüketilen toplam elektriğin yüzde 26.5’ini oluşturdu. 2017 yılında yenilenebilir enerji tüketimi böylece bir önceki yıla göre yüzde 1.1 oranında artış kaydetti.

Qinghay, Ningxia ve İç Moğolistan gibi Kuzeybatı Eyaletleri yenilenebilir enerji tüketiminin yüzde 18’inden fazlasını gerçekleştirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler