1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Dursunbey Belediyesi güneşten kara geçti

Dursunbey Belediyesi güneşten kara geçti

Enerji Günlüğü - Dursunbey Belediyesi, kurduğu güneş enerjisi santrali ile günlük yaklaşık bin dolar kazanıyor.Balıkesir’in Dursunbey Belediyesi,...

Dursunbey Belediyesi güneşten kara geçti

Enerji Günlüğü - Dursunbey Belediyesi, kurduğu güneş enerjisi santrali ile günlük yaklaşık bin dolar kazanıyor.

Balıkesir’in Dursunbey Belediyesi, Çiftçi mahallesi Bingeşik mevkiinde 20 bin metrekarelik alana 4 bin 260 panelle güneş enerjisi santrali kurdu. Kurulan güneş enerjisi santralinin UEDAŞ ile 10 yıllık alım garantili bağlantı anlaşması var.

Tesisin işleyişi hakkında açıklama yapan Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, tesisin borcunu kendi kendine ödediğini ve üzerine kar koyduğunu belirtti. Bahçavan; “Kendi kaynağını üreten bir belediye olarak, Ülkemizin ve ilçemizin gelirine katkı sağlamak için, yenilenebilir enerji olan güneş enerji santralini Belediyemiz bünyesinde kurduk” dedi. Bahçavan tesisin şu anda günlük yaklaşık bin dolar gelir sağladığını ifade ederek, aylık 45 bin TL ödemesi olan tesisin kendi borcunu ödediği gibi üzerine de kar koyduğunu hatırlattı. Bu tür tesislerin ülkedeki enerji ve döviz açığına bir nebze olsun katkı sağladığını hatırlatan Bahçavan, karlı bir yatırım olan güneş enerjisinden özel sektörün de faydalanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler