1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. SEDAŞ’ın 2’nci enerji verimliliği yarışması başladı

SEDAŞ’ın 2’nci enerji verimliliği yarışması başladı

Enerji Günlüğü – SEDAŞ, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki mesken abonelerinin katılacağı yarışmada elektriği verimli kullanan ve tüketimde tasarruf...

SEDAŞ’ın 2’nci enerji verimliliği yarışması başladı

Enerji Günlüğü – SEDAŞ, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki mesken abonelerinin katılacağı yarışmada elektriği verimli kullanan ve tüketimde tasarruf sağlayan 10 aileye elektrik tüketim bedellerini ödül olarak verecek.

Sakarya elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) ilkini geçen yıl başlattığı, ‘Enerjimi verimli kullanıyorum, kazanıyorum, ülkeme de kazandırıyorum’ adını verdiği proje ile Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’deki mesken abonelerinin katılacağı yarışmada elektriği verimli kullanan ve tüketimde tasarruf sağlayan 10 aileye elektrik tüketim bedellerini ödül olarak verecek. Projenin amacı bölgedeki tüketicilere enerji tasarrufu kültürünün yaygınlaştırılması. SEDAŞ, yarışma sonucu kazananlara 3 Bin kilovatsaat elektrik bedeli ödül olarak verilecek.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ AŞILAMAK İSTİYORUZ

Gelişmiş ülkelerde enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanmanın sosyal bir sorumluluk olarak hayata geçirildiğini belirten SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Projeye dâhil olmak isteyen tüketicilerin mesken aboneliği olması ve ailesinde en az bir öğrenci bulunması gerektiğine dikkat çekti. Güven, “Kaynakların korunmasını, enerjinin verimli kullanılmasını aşılamak istiyoruz. Karbon ayak izini azaltmak ve dünyanın geleceği için de bu tasarruf kültürünü yaygınlaştırmak adına 2018 yılında elektriği 2017 yılına göre en verimli kullanan ilk 10 aileden 1’inci ailenin 3.000 kilovatsaat, 2’nci ailenin 2.000 kilovatsaat, 3’üncü ailenin 1.000 kilovatsaat, 4’üncü ve 5’inci ailenin 500 kilovatsaat, diğer ailelerin ise 200 kilovatsaatlik elektrik tüketimlerini SEDAŞ üstlenecek ve bedeli ailelere ödenecek” dedi.

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Yarışma başvuruları, Mayıs 2018 itibariyle başlarken, son başvurular 20 Aralık 2018 tarihine kadar sürecek. Kağıt israfının önlenmesi için başvurular www.sedas.com üzerinden yapılacak.  

Önceki ve Sonraki Haberler