1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nijerya 4 nükleer santral kurmayı hedefliyor

Nijerya 4 nükleer santral kurmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Nijerya hükümeti, elektrik üretimini artırmak ve çeşitlendirmek amacıyla 2035 yılına kadar toplam 4800 MW’lık dört nükleer...

Nijerya 4 nükleer santral kurmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Nijerya hükümeti, elektrik üretimini artırmak ve çeşitlendirmek amacıyla 2035 yılına kadar toplam 4800 MW’lık dört nükleer enerji santrali kurmayı hedefliyor. 

Geçen yıl Ekim ayında Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom ile ilk nükleer enerji santralinin kurulumu için anlaşma imzalayan Nijerya, 2035 yılına kadar 3 nükleer enerji santrali daha kurmayı planlıyor. Toplam 4800 MW kapasiteye sahip olacak dört nükleer enerji santrali ile hükümet devamlı sabote edilen doğal gaza dayalı elektrik üretimini güvenceye almayı hedefliyor.

Nükleer enerjinin ülkenin geleceği olduğunu savunan yetkililer, nükleer santrallerin ülkenin çok yetersiz olan elektrik üretimini artıracağını kaydediyor. Ayrıca nükleer enerjinin maliyet açısından da uzun vadede oldukça uygun olduğunu iddia ediyorlar. 

Petrol zengini Afrika ülkesi Nijerya sahip olduğu zengin petrol kaynaklarına rağmen petrolünü işleyecek yeterli rafineri tesislerine sahip olmadığı için OPEC ülkeleri arasında en fazla petrol ürünleri üreten ülke konumunda. Ülke ayrıca petrol de ithal ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler