1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Boğaziçi Üniversitesi'den Sürdürülebilirlik Festivali

Boğaziçi Üniversitesi'den Sürdürülebilirlik Festivali

Enerji Günlüğü – Boğaziçi Üniversitesi gençleri sürdürülebilirlik hakkında daha fazla bilinçlendirmek için 20 Mayıs’ta Boğaziçi Sürdürülebilirlik...

Boğaziçi Üniversitesi'den Sürdürülebilirlik Festivali

Enerji Günlüğü – Boğaziçi Üniversitesi gençleri sürdürülebilirlik hakkında daha fazla bilinçlendirmek için 20 Mayıs’ta Boğaziçi Sürdürülebilirlik Festivali’ni düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜ-SKTÜM), 20 Mayıs Pazar Günü UNSDSN Youth Turkey organizatörlüğünde “Boğaziçi Sürdürülebilirlik Festivali’’ düzenliyor. Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlik, İstanbul ve çevresinden lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra Ankara’dan ODTÜ ve TOBB gibi kurumlardan delegasyonları ağırlayacak.

AMAÇ ÇEVRE VE İKLİM BİLİNCİ OLUŞMASI

Festivalin amacı gençleri sürdürülebilirlik hakkında bilinçlendirmek, ülkeleri ve dünya için adımlar atmaya teşvik etmek. Festivalin sonunda bilinçli, sürdürülebilirlik kavramının önemini anlayabilen, çevre ve iklim kavramlarını daha iyi kavrayabilen, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden haberdar, kendi çevresini geliştirmek için yüksek motivasyon sahibi bir gençlik oluşturulmasına destek olmak hedefleniyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KULÜPLERİ OLUŞTURULACAK

Festival kapsamında düzenlenecek çalıştaylar sonucunda Türkiye’de sürdürülebilirlik konusunda gelinen noktayı özetleyen bir rapor ortaya koymak, Türkiye’de ve eğitim kurumlarında sürdürülebilirliği ve çevreciliği artırmak için fikirler ve taslak projeler ile daha uzun vadede bu projelerin hayata geçirilmesi için bir iletişim ağı ve eğitim kurumlarında ‘’Sürdürülebilirlik Kulüpleri’’ oluşturulması da hedefler arasında.

Festivale başvuru linki: http://sdsnturkeyyouthfestival.boun.edu.tr/

Önceki ve Sonraki Haberler