1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Panasonic ve Tesla depolamada gözünü Çin pazarına çevirdi

Panasonic ve Tesla depolamada gözünü Çin pazarına çevirdi

Enerji Günlüğü - Japon elektronik şirketi Panasonic, devasa elektrikli araç potansiyeline sahip Çin'de Tesla ile ortaklaşa lityum-iyon pil üretimine başlamayı...

Panasonic ve Tesla depolamada gözünü Çin pazarına çevirdi

Enerji Günlüğü - Japon elektronik şirketi Panasonic, devasa elektrikli araç potansiyeline sahip Çin'de Tesla ile ortaklaşa lityum-iyon pil üretimine başlamayı planlıyor.

Büyüyen ekonomisi ve iştah kabartan elektrikli araç piyasası Çin’de elektrik depolama yatırımlarını cazip hale getiriyor. Japon elektronik devi Panasonic Corp. CEO’su Kazuhiro Tsuga, Çin'de zaten işbirliği halinde oldukları ABD’li otomobil şirketi Tesla ile ortaklaşa lityum-iyon pil üretimine başlayacaklarını açıkladı. Ancak konu ile ilgili herhangi bir ayrıntı vermeyen Tsuga, Tesla’nın Çin'de tam bir üretim tesisi kurabileceğini ve belki birlikte üretebileceklerini kaydetti. 

Japon Panasonic Corp. bu yılın başlarında Tesla ile ortaklaşa ABD'nin Nevada eyaletindeki Tesla'nın Gigafactory'sinde ortaklığı ile Tesla'nın enerji depolama ürünleri ve elektrikli araçları için lityum iyon bataryalar üretilmeye başlamıştı. Panasonic ayrıca Japonya’da da üretim yapıyor.

Tesla ve Panasonic geçtiğimiz aylarda New York'ta ortaklaşa güneş pili ve modülleri üreteceklerini de açıklamışlardı.

TESLA VE PANASONİC BATARYA ÜRETİMİNE BAŞLADI

TESLA VE PANASONİC GÜNEŞ ORTAKLIĞINI GENİŞLETİYOR

GÜNEŞTE PANASONİC VE TESLA GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler