1. HABERLER

  2. PETROL

  3. STAR Rafineri ve TANAP’a En Etkin 50 CFO ödülü

STAR Rafineri ve TANAP’a En Etkin 50 CFO ödülü

Enerji Günlüğü – STAR Rafineri ve TANAP CFO’ları Elchin Ibadov ile Bora Çermikli En Etkin 50 CFO listesinde yer aldı. Fortune Türkiye & DataExpert...

STAR Rafineri ve TANAP’a En Etkin 50 CFO ödülü

Enerji Günlüğü – STAR Rafineri ve TANAP CFO’ları Elchin Ibadov ile Bora Çermikli En Etkin 50 CFO listesinde yer aldı.

 Fortune Türkiye & DataExpert işbirliğinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen, En Etkin 50 CFO araştırması sonuçlandı. SOCAR Türkiye iştiraklerinden STAR Rafineri’nin CFO’su Elchin Ibadov ile TANAP CFO’su Bora Çermikli listede yer aldı ve CFO Summit 2018’de düzenlenen törenle ödüllerini aldılar.

Araştırmada 1.000’in üzerinde şirketin finansal performansları ve bireylerin kritik CFO başarı kriterlerindeki performansları değerlendirildi. Bu yılki liste, CFO fonksiyonunun değer yaratma ve şirket stratejisi belirlemedeki proaktif rolü odak alınarak hazırlandı. Araştırma için şirketler, ciro büyüklüğü, aktif büyüklüğü, çalışan sayısı, son üç yıllık kâr büyümesi, nakit yaratma kapasitesi, organizasyonun sektördeki itibarı yönlerinden analiz edildi.

STAR RAFİNERİ’DEKİ GÖREVİNE 2014 YILINDA BAŞLADI

Chicago Illinois Üniversitesi’nden mezun olan Elchin Ibadov, 2002 yılında World Trade Center Chicago’da araştırma uzmanı olarak iş hayatına başladı. 2003 yılında katıldığı PwC’de 11 yıl yöneticilik yaptı. 2014 yılında STAR Rafineri’de yeni görevine başlayan Ibadov’un yürüttüğü proje, aralarında Bonds & Loans Türkiye’de Yılın Proje Finansmanı Anlaşması ödülünün de bulunduğu yaklaşık 10 yerli ve uluslararası ödül kazandı. Ibadov’un, iktisat, muhasebe, finans, uluslararası finansal raporlama standartları (UFRS) ve mali denetim konularında kitapları bulunuyor.

TANAP’TA FİNANSMAN ÇALIŞMALARINI KOORDİNE ETTİ

ODTÜ Ekonomi Bölümü mezunu olan Bora Çermikli, Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamladı. 20 yıldan fazla tecrübeye sahip Çermikli, bugüne kadar ağırlıklı olarak üretim sektörlerinde, başta Kurumsal Finansman ve Hazine olmak üzere birçok alanda görev yaptı; özellikle çalışmış olduğu şirketlerde, organik/inorganik büyüme projelerinde aktif rol aldı. Çermikli, 2015 yılından itibaren TANAP Doğalgaz İletim A.Ş.’nin CFO’su olarak görev yapıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler