1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Total ve Shell Umman’da doğal gaz çıkaracak

Total ve Shell Umman’da doğal gaz çıkaracak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total ile Shell, Umman’da bulunan Greater Barik sahasında bazı alanlarda doğalgaz arama, çıkarma ve sıvılaştırma...

Total ve Shell Umman’da doğal gaz çıkaracak

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total ile Shell, Umman’da bulunan Greater Barik sahasında bazı alanlarda doğalgaz arama, çıkarma ve sıvılaştırma çalışmaları yürütecek.

Fransız petrol ve gaz şirketi devi Total ve Hollanda merkezli enerji şirketi Shell, Umman hükümeti ile Umman’ın doğalgaz kaynaklarının geliştirilmesi için işbirliği yapılmasına yönelik mutabakat zaptı imzaladılar.

Anlaşmaya göre, Total’in yüzde 25, Shell’in de yüzde 75 hisseli ortaklığı, Umman topraklarında bulunan Greater Barik doğal gaz sahasındaki 6. Blokta hem doğal gaz araması hem de üretimini gerçekleştirecek. Çalışmalar sonunda sahadan günde 500 milyon feet küp gaz üretilmesi ve üretimin zamanla iki katına çıkarılması planlanıyor.

Ayrıca anlaşma ile Shell gazın sıvılaştırılması (GTL), sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve yenilenebilir enerji çalışmaları da yürütecek. Total ise Sohar limanında inşa edilecek yeni küçük ölçekli bir modüler sıvılaştırma tesisi sayesinde kendi öz kaynaklarından ürettiği LNG’yi arzederek, deniz taşıtlarına yakıt tedarik etmek için bölgesel bir merkez geliştirecek.

 
Önceki ve Sonraki Haberler