1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Temiz: Çatı GES'lerde verimi yüzde 25 arttıracağız

Temiz: Çatı GES'lerde verimi yüzde 25 arttıracağız

Enerji Günlüğü - Gül Çatı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve EDS Solar Kiremit Distribütörü Süleyman Temiz, EDS Solar Kiremit sistemleri ile çatılarda...

Temiz: Çatı GES'lerde verimi yüzde 25 arttıracağız

Enerji Günlüğü - Gül Çatı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve EDS Solar Kiremit Distribütörü Süleyman Temiz, EDS Solar Kiremit sistemleri ile çatılarda yüzde 25 daha fazla elektrik üreteceklerini söyledi. 

İsviçre markası EDS Solar Kiremit ile Gül Çatı İnşaat arasında iş birliği gerçekleştirildi. Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşen tanıtım toplantısına, Gül Çatı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve EDS Solar Kiremit Distribütörü Süleyman Temiz, EDS Solar Kiremit Distribütör ortağı Yegane Guliyeva, EDS Kurucusu Christian Bauer, Avusturya-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Yavuz Kuşçu ve Günder Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu ve basın mensupları katıldı.

VERİMLİLİK ORANI YÜZDE 80

Türkiye’nin güneş ışınların çok fazla faydalanan bir ülke olduğuna değinen Gül Çatı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve EDS Solar Kiremit Distribütörü Süleyman Temiz, neredeyse 40 yıldır çatıları kapladıklarını hatta Sait Halim Paşa yalısının çatısını da yangından sonra kendilerinin kapladıklarını ifade etti. Temiz; Solar Kiremit ürünleri ile birlikte ülkemizin ekonomisine de katkıda bulunacağız. Kiremit olan her çatıda elektrik üretme niyetiyle yola çıktık. Ürünlerimizin diğer panellerden farkı ise yüzde 25 daha fazla elektrik üretiyor ve verimlilik oranı da yüzde 80’lerde. Ayrıca ürünlerimizin malzemesi sebebiyle diğer ürünlere göre yüzde 20 daha az ısınıyor” dedi.

KİREMİTİN GİRECEĞİ HER ÇATIYA UYGULANABİLİR

Toplantıda konuşan EDS Solar Kiremit Distribütörü Yegane Guliyeva ise, İsviçre markası olan EDS Solar Kiremit'in Türkiye, Kıbrıs, Irak, Arap Emirlikleri ve Türk Cumhuriyetleri distribütörlüğünü üstlendiklerini hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti; “Ürün hem görsel hem de teknik açıdan özel yapıldı. Görüntü itibariyle villalara özel üretildi. Biz Türkiye'de güneşin değerini de bilerek kiremitin gireceği her çatıya bu uygulamayı yapabiliriz. Amacımız her aile kendi elektriğini üretebilmesi.”

HEDEFİMİZ BU İNOVASYONU TÜRKİYE PAZARINA SUNMAK

“İlk önem verdiğimiz nokta estetik. Sonra sistem ve can güvenliğini hep göz önünde bulundurduk. Üçüncü nokta ise, kiremitlerden yüksek enerji elde etmemiz. Biz bu solar kiremitlerle her eve elektrik sağlıyoruz. Her evin bağımsız bir şekilde kendi elektrik ihtiyaçlarını gidermesini hedefliyoruz” diye konuşan Solar Kiremitleri üretirken üç temel noktayı hedef aldıklarının altını çizen EDS Kurucusu Christian Bauer konuşmasına şöyle devam etti; “Fosil kaynaklardan uzaklaşıp alternatif enerjiye geçişi sağlamak istiyoruz. Bu sistemi 3 senedir Türkiye’de tanıtıyoruz. Birçok ziyaretimizden sonra Gül Çatı İnşaat ile çalışmayı uygun bulduk. Bu inovasyonu Türkiye pazarına sunmayı hedefliyoruz.”

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler