1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Kırbıyık İçecek, elektrik faturasını güneşe ödetecek

Kırbıyık İçecek, elektrik faturasını güneşe ödetecek

Antalya’nın Aksu ilçesindeki Kırbıyık İçecek AŞ, fabrika çatısına kurduğu güneş santrali ile aylık 25 bin lirayı güneş yatırımı sayesinde ödemekten kurtulacak.

Kırbıyık İçecek, elektrik faturasını güneşe ödetecek

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Aksu ilçesindeki Kırbıyık İçecek AŞ, fabrika çatısına kurduğu güneş santrali ile aylık 25 bin lirayı aşan elektrik faturasından kurtuldu.. 

Güneş enerjisinden elektrik üretmek isteyen işletmelerin sayısı her geçen gün artıyor.Antalya’da içecek sektöründe faaliyet gösteren Kırbıyık İçecek Anonim Şirketi, işletmenin fabrikasına toylam 202.95 kilovat (kW) kurulu güce sahip bir güneş enerji santrali kurdu. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, toplam 750 adet güneş panelinden oluşan çatı üstü GES ile ayda yaklaşık 25 bin TL’yi bulan elektrik giderinden kurtulduklarını anlattı. 

Enerjide dışa bağımlılığın önüne geçmenin en iyi yolunun yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmak olduğunu anlatan Şahin Kırbıyık, Antalya’nın ilk öz tüketim GES projesi olarak nitelendirdiği yatırımları hakkında şunları söyledi: 

“Güneş enerjisi santralleri önemli bir pazar. Turizm ve perakende sektörüne içecek üretimi yapan firmamın elektrik tüketimi bu yılsonunda 50 bin TL’yi aşacaktı. Ben de ürettiği enerjinin tamamını iletim veya dağıtım sistemine vermeden kullanan, üretimi ve tüketimi aynı ölçüm noktasında olan, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı bir üretim tesisi kurmanın geleceğe en büyük yatırım olacağını düşündüm. Böylece Antalya’nın Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğ – LÜY- kapsamındaki ilk öz tüketim projesini hayata geçirdik.”

“TURİZMCİLERE ÖNCÜ OLDUK”

Şahin Kırbıyık, turizm sektörünün kalkınmasının bir yanının da temiz enerjiden geçtiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz ne yazık ki yüzde 75 oranında enerjide dışa bağımlı bir ülke. Biz yatırımcılar olarak enerjimizi kendimiz üreterek bu bağımlılığı en aza indirebiliriz. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Sadece vergi vererek bu görevi yerine getirmiş olmuyoruz. Çocuklarımızın geleceği, temiz enerji kullanımına bağlı. Bu anlamda bölgemizdeki turizm yatırımcılarına da yenilenebilir enerji kullanımı noktasında öncü olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

Enerji Günlüğü / ANTALYA

Önceki ve Sonraki Haberler