1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güriş Grubu Döktaş’ı satın aldı

Güriş Grubu Döktaş’ı satın aldı

Enerji Günlüğü - Enerji sektöründe de önemli yatırımları bulunan Güriş Grubu, döküm şirketi Döktaş’ın yüzde 93,57’sini satın aldı.Otomotiv,...

Güriş Grubu Döktaş’ı satın aldı

Enerji Günlüğü - Enerji sektöründe de önemli yatırımları bulunan Güriş Grubu, döküm şirketi Döktaş’ın yüzde 93,57’sini satın aldı.

Otomotiv, ağır ve hafif ticari araçlar, iş ve tarım makinaları, makina imalatı sektörlerine pik, sfero, alüminyum döküm parça tedariğinde uzmanlaşmış olan Döktaş’ın yüzde 93,57 hissesi; sanayi, enerji, turizm, madencilik ve inşaat alanlarında yatırımları bulunan Güriş Grubu tarafından satın alındı.

Güriş, Döktaş'ı alarak dünyada pik, sfero ve aluminyum dökümü, Parsan ve Omtaş ile çelik ve alüminyum dövmeyi ve Asil Çelik ile kaliteli çelik üretimini bünyesinde barındıran sayılı kuruluşlardan biri konumuna geldi.

Döktaş, yıllık 160 bin ton demir döküm, 14.400 ton alüminyum döküm ve 1.440.000 adet alüminyum jant üretimi, yüksek teknoloji ve işleme kapasiteleri ile pik ve sfero döküm üretiminde Türkiye’de ilk yer alıyor.Toplam kapasite itibariyle de Türkiye’nin lideri, Avrupa’ nın 5. büyük döküm tesisi konumunda. Döktaş’a ait, pik, sfero döküm ve işleme faaliyetlerinin yürütüldüğü Orhangazi Tesislerinde yaklaşık 1600 kişi, yüksek ve alçak basınçlı alüminyum döküm ve alüminyum jant üretim faaliyetlerinin yapıldığı Manisa'da bulunan iki tesiste ise yaklaşık 900 kişi olmak üzere toplam 2500 kişi çalışıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler