1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kaya: Halka yanlış bilgi veriyorlar

Kaya: Halka yanlış bilgi veriyorlar

Enerji Günlüğü – Çeşme RES Genel Müdürü Erman Kaya, Çeşme RES’in yılda 39 bin kilogram karbondioksitin atmosfere salımını engellediğini ifade...

Kaya: Halka yanlış bilgi veriyorlar

Enerji Günlüğü – Çeşme RES Genel Müdürü Erman Kaya, Çeşme RES’in yılda 39 bin kilogram karbondioksitin atmosfere salımını engellediğini ifade etti. Bazı davalar hakkında platformlarda halka yanlış bilgi verildiğini söyledi.

ABK Çeşme RES Genel Müdürü Erman Kaya, “Bazı basın yayın organlarında, platformlarda ve sosyal medyada yayınlanan, firma aleyhinde yapılan yanlış ve hukuka aykırı haberler var” diyerek halka yanlış bilgi verildiğini ifade etti.

Firma ile ilgili bazı basın yayın organlarında, platformlarda ve sosyal medyada yayınlanan haberlerin yanlış ve hukuka aykırı olduğunu dile getiren ABK Çeşme RES Genel Müdürü Erman Kaya, konuyla ilgili açıklama yaptı. Çeşme RES’in 7 bin 500 konut ve 28 bin kişiye enerji sağladığını ifade eden tesisin Genel Müdürü Kaya, tesisin yılda ortalama 39 bin kilogram karbondioksitin atmosfere salınımını engellediğini açıkladı ve şöyle devam etti, “Çeşme Rüzgar Enerji Santrali 2015 yılı Mayıs ayından bu zamana kadar 3 yıldır yerli yenilenebilir enerji kaynağı olan rüzgardan elektrik üretmektedir. 7 bin 500 konut ve 28 bin kişiye enerji sağlarken çevreci özelliğiyle yılda ortalama 39 bin kilogram karbondioksitin atmosferimize salınımını engellemiştir.”

YENİLENEBİLİR YATIRIMLARI ENGELLMEYE ÇALIŞIYORLAR

Ülkemizin enerji bağımsızlığına destek olan yenilenebilir enerji yatırımının açılan davalarla engellenmeye çalışıldığını kaydeden Erman Kaya, “Çeşme Rüzgar Enerji Santrali ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının iptaline yönelik inşaat firması tarafından açılan davalarda iki defa bilirkişi incelemesi yapılmış ve toplam 8 bilim insanı tarafından dava dosyalarına sunulan raporlar ile ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının hukuka uygun olduğu belirtilerek, santralimizin çevreye olumsuz bir etkisinin olmadığı netleşmiştir. Kaldı ki açılan ÇED davası da mahkeme tarafından reddedilmiştir. Rüzgar enerji santralimizin imar planlarının iptaline yönelik açılan davaların neredeyse hepsi davalı idare lehine sonuçlanmıştır. Sadece inşaat firmasının açtığı davalarda İdare Mahkemesi davalı idare aleyhine karar vermiş olup, karar temyiz edilmiştir. Kamulaştırma iptal davası reddedilmiştir. Yargılaması devam eden davada bazı platformlar halka planlı bir şekilde yanlış bilgi vermektedir. Şirketimizin imar planıyla uygulayacağı herhangi bir inşaat faaliyeti de kalmamıştır. Keza idare mahkemesinin sadece iki taşınmaz için vermiş olduğu kararın gerekçesine göre yeni imar planları hazırlanmaktadır. Enerji üretim faaliyetini engelleyici bir husus söz konusu değildir” dedi.

Enerji Günlüğü

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler