1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Dinar 2 HES’e bu kez daha düşük teklif!

Dinar 2 HES’e bu kez daha düşük teklif!

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim AŞ'ye ait Dinar 2 Hidroelektrik Santrali (HES) özelleştirilme ihalesinde en yüksek teklif 8 milyon bin TL ile Özce Madencilik...

Dinar 2 HES’e bu kez daha düşük teklif!

Enerji Günlüğü - Elektrik Üretim AŞ'ye ait Dinar 2 Hidroelektrik Santrali (HES) özelleştirilme ihalesinde en yüksek teklif 8 milyon bin TL ile Özce Madencilik ve Ticaret Ltd’den geldi. 

Özelleştirme İdaresi tarafından ikinci kez açılan, Afyonkarahisar’daki 3 megavat kapasiteli Dinar 2 HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı. Beş isteklinin teklif sunduğu ihalenin komisyon başkanlığını Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır yaptı. 

Nihai pazarlık görüşmelerinde önce kapalı zarfla elemesiz tur teklifleri alındı. Bu turda verilen 4 milyon 100 bin liralık en yüksek teklifin ardından yine kapalı zarfla bu kez iki elemeli tur yapıldı. 

En yüksek teklifin 6 milyon 880 bin TL olarak açıklandığı ilk elemeli turda, en düşük rakamı teklif eden Avem Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ elendi. İkinci turdaki en düşük teklifin sahibi ERG Altyapı İnşaat Turizm Ticaret ve Sanayi Ltd. şirketi de elendikten sonra açık arttırmaya geçildi. 

Açık artırma başlangıç tutarı 7 milyon 851 bin lira, artırım aralığı ise 50 bin lira olarak belirlendi. Açık artırmanın birinci turunda Zafer Nakliyat Madencilik İnşaat Petrol Sanayi Ticaret AŞ şirketi, ikinci turunda Kılıç Petrol Oto Lastik Nakliye İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. şirketi ihaleden çekildi. 

Böylece, Dinar 2 HES özelleştirme ihalesi, 8 milyon bin lira ile en yüksek teklifi sunan Özce Madencilik ve Ticaret Ltd’de kaldı.  

GEÇEN YILKİ İHALEDEN DÜŞÜK 

Dinar 2 HES, 2017 yılında da ihaleye çıkarılmış, en yüksek teklif 10 milyon 568 bin TL ile Ergök İnşaat-Süper Elektrik ortaklığından gelmişti. 

Karakuyu Gölü kaynağını kullanarak sulama ve elektrik üretimi amacıyla 2000 yılında faaliyete geçen Dinar 2 HES, 1.5 megavatlık (MW) iki üniteden oluşuyor. 

Dinar 2 HES’e en iyi teklif Süper Elektrik’ten

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler