1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Van Büyükşehir Belediyesi çöpten elektrik üretecek

Van Büyükşehir Belediyesi çöpten elektrik üretecek

Enerji Günlüğü – Van Büyükşehir Belediyesi 50 milyon TL’ye mal olacak ve çöpten enerji üretecek katı atık bertaraf tesisi için kolları sıvadı.Van...

Van Büyükşehir Belediyesi çöpten elektrik üretecek

Enerji Günlüğü – Van Büyükşehir Belediyesi 50 milyon TL’ye mal olacak ve çöpten enerji üretecek katı atık bertaraf tesisi için kolları sıvadı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Van-Özalp karayolu üzerinde bulunan vahşi çöp depolama bölgesine kurulacak modern katı atık tesisi için son başvuru tarihi 18 Nisan 2018 olarak açıklandı.

Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Murat Zoroğlu, kent merkezi ve civar ilçelerden toplanan katı atıkların, şimdiye kadar vahşi depolama şeklinde Özalp yolu üzerindeki araziye gelişi güzel döküldüğünü, böylelikle hem insan hem de çevre sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini aktardı. Zoroğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin Van’a verdikleri önem ve özel desteklerle, büyükşehir belediyesi yapılamayan projeleri hayata geçiriyor. Halen günlük 600 ton katık atık yani çöp, şehir merkezine çok yakın bir bölgede vahşi şekilde depolanmaktadır. Günden güne hem kendisi hem de nüfusu gelişip büyüyen Van’ımıza yakışmayan bu manzaranın tespitini, 2017 yılında görev aldığımda Van’a gelmeden buradaki kurum yetkililerinden öğrendiğim bilgiler doğrultusunda yaptık” diye konuştu.

GÜNDE BİN TON ATIK BERTARAF EDİLECEK

Kısa sürede hayata geçirilecek projeyle mevcut çöp alanının rehabilite edileceğini ve buradan enerji de elde edileceğini ifade eden Zorluoğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Van’dan pek çok kesime, gerçek anlamda çevreciliğin icraatla olabileceğini mesajını veren vizyon projelerimizden Katı Atık Tesisi bünyesinde, ayrıştırma ve fermantasyon tesislerinin yanı sıra, yeni düzenli depolama sahası ve 4 transfer istasyonu faaliyet gösterecek. Bu istasyonlar vasıtasıyla ilçelerimizdeki çöpler de toplanacak ve böylece günlük 1000 ton çöp, katı atık tesisimizde bertaraf edilecek. Yeni kuracağımız tesiste çöpten enerji elde edilecek ve bu büyük yatırımın tüm finansmanı bu enerji satılarak karşılanacak. Bir başka deyişle bu yatırımın 50 milyon TL’ye yakın maliyeti için belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmayacak.”

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler