1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Polat: Kömür sektöründeki yanlış algıyı kırmak istiyoruz

Polat: Kömür sektöründeki yanlış algıyı kırmak istiyoruz

Enerji Günlüğü – Kömür konusunda katılımcı ülkeler arasındaki iletişim, teknolojik transfer ve ekonomik işbirliğinin önemli olduğunu ifade...

Polat: Kömür sektöründeki yanlış algıyı kırmak istiyoruz

Enerji Günlüğü – Kömür konusunda katılımcı ülkeler arasındaki iletişim, teknolojik transfer ve ekonomik işbirliğinin önemli olduğunu ifade eden KÖMÜRDER Başkanı Muzaffer Polat, "Kömür sektöründeki yanlış algıyı kırmak için kömüre değer katan şirketleri ödüllendirdik" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi ve Fuarı’nda kömüre değer katan kişi, kurum ve şirketler ödüllendirildi. İstanbul Pullman Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde, kazananlar ödüllerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdür V. Ömer Bayrak’ın elinden aldı.

KÖMÜRE DEĞER KATAN ŞİRKETLERİ ÖDÜLLENDİRDİK

Törende yaptığı konuşmada kömür sektörüne dair yanlış bir algının oluştuğunu ifade eden KÖMÜRDER Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Polat, “Dünyanın farklı ülkelerinden katılımcı ülkeler arasındaki iletişimi, teknolojik transferi ve ekonomik işbirliğini geliştirmek ve projeler üretmek gerektiğini biliyoruz. Kömür Üreticileri Derneği olarak gerek sektöre gerek çevreye gerekse hayatımıza katkıda bulunan değerli sektör temsilcilerini desteklemek ve sektördeki firmalarımızı teşvik etmek için ödüllendiriyoruz. Bu yıl 9 dalda 14 başarılı kurum, kişi ve projeleri belirledik. Milli enerji politikamızın değişmez bir parçası olan yerli kömürle ilgili örnek olan bu projeler, inanıyoruz ki sektörle ilgili olumsuz algıları da kırmaya yardımcı olacak. Hedefimiz Türkiye’nin kendi enerjisini kendi üreten, enerjide bağımsız bir ülke olması. KÖMÜRDER olarak biz de tüm üyelerimizle birlikte bu hedefi hayata geçirmek için çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz” diye konuştu.

KÖMÜRDER yerli kömüre yatırım yapan ve çevreye değer katan 14 kurum, kişi ve şirketi ödüllendirdi. İşte kömüre değer katanlar:

Yatırım Ödülleri: Polyak Eynez, Aksa Enerji, Bereket Enerji

50. Yıl Ödülleri: Akçelik Madencilik, Aydın Linyit, Ercan Şirketler Topluluğu

Çevre Ödülü: Yeniköy - Kemerköy Elektrik Üretim A.Ş.

Sosyal Sorumluluk Ödülleri: TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu), CEN-MA (Cengiz Madencilik)

Rehabilitasyon Proje Ödülü: Anadolu Birlik Holding

Proje Ödülü: Garanti Koza Enerji

Onur Ödülü: Prof. Dr. Güven Önal

İstihdam Ödülü: İmbat Madencilik

Teknoloji Ödülü: Kolin - Hidro – Gen

Raşit Kırkağaç

Önceki ve Sonraki Haberler