1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Bahreyn’den son 86 yılın en büyük petrol ve gaz keşfi!

Bahreyn’den son 86 yılın en büyük petrol ve gaz keşfi!

Enerji Günlüğü - Körfez ülkesi Bahreyn, 1932 yılında bu yana en büyük hafif kaya petrolü ve gaz keşfini yaptı. Asya'da, Basra Körfezi'nde...

Bahreyn’den son 86 yılın en büyük petrol ve gaz keşfi!

Enerji Günlüğü - Körfez ülkesi Bahreyn, 1932 yılında bu yana en büyük hafif kaya petrolü ve gaz keşfini yaptı. 

Asya'da, Basra Körfezi'nde yer alan bir ada ülkesi olan ve Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri arasında en az petrol kaynağına sahip olan Bahreyn Krallığı, son 86 yılın en büyük petrol keşfini yaptığını duyurdu. Bahreyn Petrol Bakanı Şeyh Muhammed bin Khalifa Al-Khalifa, 1932 yılından bu yana ülkenin en büyük petrol sahası keşfini yaptıklarını açıkladı. Keşfin ülke ekonomisini önemli oranda canlandıracağı tahmin ediliyor.

Yapılan açıklamaya göre yeni petrol sahası Ülke'nin batı kıyısındaki Khaleej al-Bahrain’de bulunuyor. Açıklamada yeni petrol sahasındaki rezerv miktarına ilişkin detay verilmedi. Detaylar Çarşamba günü ülkenin başkenti Manama’da yapılacak basın toplantısında açıklanacak.

Bahreyn şu anda birkaç yüz milyon varil ham petrol rezervine sahip tek bir petrol sahasına sahip. Ebu Safa sahasında mevcut durumda günde yaklaşık 50.000 varil petrol ve 28 milyon metreküp doğal gaz üretiliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler