1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi jeotermal kaynak arayacak

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, üniversitenin bulunduğu mevkiide 2 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.T.C. Muğla...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, üniversitenin bulunduğu mevkiide 2 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

T.C. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Muğla İli, Menteşe İlçesi, Kötekli Mahallesi, T.C. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mevkii’nde 2017A006 numaralı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Arama Ruhsat sahası içerisinde 2 ayrı lokasyonda jeotermal kaynak arama sondajı yapılması planlanıyor. Proje bedeli toplam 500 bin lira olarak planlanıyor.

KULLANIM ALANI SONUCA GÖRE BELİRLENECEK

Arama çalışmalarının sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Çıkacak olan su proje sahibi tarafından çeşitli amaçlı için kullanılacak. Çıkacak olan suyun hangi amaçlar için kullanılacağında çıkan suyun sıcaklık değeri belirleyici etken olacak. Arama sondajları sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda, sondaj suyu sıcaklığına bağlı olarak konut, sera, enerji vb. alanlarda ısıtma ve enerji kaynağı olarak kuyuların kullanımı söz konusu olabilecek.

Sondaj çalışmaları sonucunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı betonlanarak kapatılacak ve çalışma alanı ilk haline yakın şekilde düzenlemeler yapılarak terk edilecek.

 
Önceki ve Sonraki Haberler