1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fransız Engie Hindistan’da güneş yatırımlarını artırıyor

Fransız Engie Hindistan’da güneş yatırımlarını artırıyor

Enerji Günlüğü - Hindistan’da 75 MW’lık bir güneş santralini tamamlayan Fransız enerji şirketi Engie yenilenebilir enerji yatırımlarını artırıyor.Fransız...

Fransız Engie Hindistan’da güneş yatırımlarını artırıyor

Enerji Günlüğü - Hindistan’da 75 MW’lık bir güneş santralini tamamlayan Fransız enerji şirketi Engie yenilenebilir enerji yatırımlarını artırıyor.

Fransız enerji şirketi Engie, Hindistan’daki yenilenebilir enerji yatırımlarını artırıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi, 12 Mart 2018'de, Mirzapur, Uttar Pradesh'de, Engie’nin 75 MW kapasiteli Mirzapur Güneş Enerjisi Santrali’ni hizmete açtı.

Engie, Mayıs 2016'da Mirzapur güneş enerjisi projesine kWh başına 0.068 dolar cent fiyat vererek ihaleyi kazanmıştı. Haziran 2016'da Hindistan'ın Güneş Enerjisi Kurumu (SECI) ile de 25 yıllık bir güç alım anlaşması imzalamıştı.

İKİ AYRI GÜNEŞ PROJESİ DAHA

Engie aynı zamanda yakın zamanda Andhra Pradesh eyaletinde  kurulacak 250 MW’lık Kadapa PV parkı için Ulusal Termal Güç Şirketi Limited (NTPC) Ltd. ile 25 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Şirket Rajasthan eyaletinde de 140 MW kapasiteli Bhadla Güneş Santrali’nde de Haziran 2017'de elektrik üretimine başlayarak ticari işletmeye başladı.

Engie Hindistan’da toplam 600 MW güneş enerjisi ve 80 MW rüzgar enerjisi kurulu gücüne sahip. Şirket Hindistan’da yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler