1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İsveçli Vattenfall, Fransa’da açık deniz RES kurmaya hazır

İsveçli Vattenfall, Fransa’da açık deniz RES kurmaya hazır

Enerji Günlüğü - İsveçli devlet şirketi Vattenfall, Fransa’da kurulacak  250 MW ile 750 MW arasında bir kapasiteye sahip olacak Eliade Rüzgâr Projesi...

İsveçli Vattenfall, Fransa’da açık deniz RES kurmaya hazır

Enerji Günlüğü - İsveçli devlet şirketi Vattenfall, Fransa’da kurulacak  250 MW ile 750 MW arasında bir kapasiteye sahip olacak Eliade Rüzgâr Projesi için yapılacak ihalede iki şirket ile ortaklık kurdu.

İsveçli devlet şirketi Vattenfall, Fransa'nın Dunkerque kentindeki bir açık deniz rüzgar ihalesine teklif vermek için bir ittifak oluşturarak Avrupa rüzgar enerjisi piyasasına bir adım daha atıyor. Vattenfall, 250 MW ile 750 MW arasında bir kapasiteye sahip olacak Eliade Rüzgâr Projesi için Fransız finans kurumu Caisse des Dépôts ve Alman rüzgar geliştiricisi WPD ile birlikte bir ittifak oluşturdu.

Dunkerque'de bulunan Eliade Rüzgâr Projesi için Mayıs 2017'de düzenlenen ön yeterlik aşamasında Vattenfall’ın da aralarında olduğu on şirket seçilmişti. Fiyat, rüzgar enerjisi alanının optimizasyonu ve teklifin çevre dostu olması kriterlerine dayalı olarak yapılacak ihale sonucunda kazanan şirket bu yılın ikinci yarısında belli olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler