1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngilizler Şubat’ta enerji tedarikçi değiştirmede rekor kırdı

İngilizler Şubat’ta enerji tedarikçi değiştirmede rekor kırdı

Enerji Günlüğü - İngiltere’de 668 bin enerji müşterisi yılın en kısa ayı Şubat ayında tedarikçi değişikliğine gitti. Bu ise bugüne kadar...

İngilizler Şubat’ta enerji tedarikçi değiştirmede rekor kırdı

Enerji Günlüğü - İngiltere’de 668 bin enerji müşterisi yılın en kısa ayı Şubat ayında tedarikçi değişikliğine gitti. Bu ise bugüne kadar kaydedilen en yüksek aylık rakam.

İngiliz endüstri grubu Energy UK'nin verilerine göre, İngiliz enerji müşterileri 2018 Şubat ayında rekor sayıda tedarikçi değişikliği yaptı. Verilere göre yılın en kısa ayı olmasına rağmen Şubat ayında 668 bin enerji abonesi tedarikçi değişikliği yaptı. Bu ise şu ana kadar kaydedilen en yüksek tedarikçi değiştirme sayısı.

Energy UK'ye göre, 2016 yılında 4,8 milyon olan tedarikçi değiştiren müşteri sayısı 2017’de 5,5 milyona çıkmıştı. müşterinin 2017'de değiştiği veya 2016'da 4,8 milyonluk bir artış kaydedildiği geçen yılki evrim de devam ediyor.

Verilerde hangi enerji tedarikçisinin müşteri kazandığı veya kaybettiğine dair herhangi bir bilgi verilmedi. İngiltere’de mevcut durumda 60 enerji tedarik şirketi bulunuyor. Ancak pazarın yüzde 80’i British Gas, SSE, E.ON, EDF Energy, Npower ve Scottish Power’ın elinde.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler