1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik tedarik maliyet hesaplamalarında değişiklik yapıldı

Elektrik tedarik maliyet hesaplamalarında değişiklik yapıldı

Enerji Günlüğü - Görevli tedarik şirketilerinin enerji tedarik maliyeti hesaplamalarında, geçmişte hesaplamalara dâhil edilmemiş olan aylardaki görevli...

Elektrik tedarik maliyet hesaplamalarında değişiklik yapıldı

Enerji Günlüğü - Görevli tedarik şirketilerinin enerji tedarik maliyeti hesaplamalarında, geçmişte hesaplamalara dâhil edilmemiş olan aylardaki görevli tedarik şirketine yansıtılan net bedele ilişkin gerçekleşmeler yanında daha sonra düzeltilmek üzere dikkate alınan öngörüler de dikkate alınacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 30/12/2015 tarihli ve 29578 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Perakende Enerji Satış Fiyatlarının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ’de değişiklik yaptı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik ile perakende satış tarife dönemine ilişkin diğer giderlerin bir bileşeni olan Ω1 tanımı değiştirildi. Böylece yeni Ω1 tanımı, “Ω1: YEKDEM kapsamında (a, d perakende satış tarife döneminin ilk ayını göstermek üzere) (a-1) ayından başlayarak geçmişe dönük daha önce hesaplamalara dâhil edilmemiş olan aylardaki görevli tedarik şirketine yansıtılan net bedele ilişkin gerçekleşmelerin, gerçekleşmelerin olmaması halinde ise daha sonra düzeltilmek üzere dikkate alınan öngörülerin, tarifesi düzenlenen tüketicilere kalan kısmının geçen süre için faiz oranı ile güncellenmiş değerini,” oldu.

Eski tanım ise “Ω1 : YEKDEM kapsamında (a, d perakende satış tarife döneminin ilk ayını göstermek üzere) (a-3) ayından başlayarak geçmişe dönük daha önce hesaplamalara dahil edilmemiş olan aylardaki görevli tedarik şirketine yansıtılan net bedelin, tarifesi düzenlenen tüketicilere kalan kısmının geçen süre için faiz oranı ile güncellenmiş değerini” şeklindeydi.

Enerji Günlüğü
Önceki ve Sonraki Haberler