1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Adıyaman ve Urfa’da acele petrol kamulaştırmaları yapılacak

Adıyaman ve Urfa’da acele petrol kamulaştırmaları yapılacak

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Adıyaman ve Şanlıurfa’daki petrol sahalarında yapılması planlanan iki ayrı enerji nakil hattı için acele kamulaştırmalar...

Adıyaman ve Urfa’da acele petrol kamulaştırmaları yapılacak

Enerji Günlüğü - TPAO’nun Adıyaman ve Şanlıurfa’daki petrol sahalarında yapılması planlanan iki ayrı enerji nakil hattı için acele kamulaştırmalar yapılacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü kamulaştırma kararlarını bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) Adıyaman ve Şanlıurfa illerinde sahip bulunduğu ARİ/TPO/3255 hak sıra no'lu petrol işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan Beşikli-35 lokasyonu enerji nakil hattı için gerekli olan ancak, arazi maliklerinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Kahta 1. ve 2. Asliye Hukuk Mahkemelerince acele el koyma kararları alınan Adıyaman İli, Kahta İlçesi, Geldibuldu köyündeki Özkan ailesine ait 1931 no’lu parselin 1079,81 m2’lik kısmının (irtifak hakkı), 1932 no’lu parselin 805,33 m2’lik kısmının (irtifak hakkı), olmak üzere toplam 1885,14 m2’lik arazi kamulaştırılacak. 

Yine, Türkiye Petrolleri A.O. (TPAO) Adıyaman ilinde sahip bulunduğu ARİ/TPO/4830 hak sıra no’lu işletme ruhsat sahasında yapılması planlanan Batı Gökçe-19 lokasyonu enerji nakil hattı için gerekli olan ancak, arazi malikinin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle, anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve Kahta 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı alınan Adıyaman ili, Kahta ilçesi, Akdoğan köyü, Gömük mevkiinde bulunan İzzettin Yılmaz’a ait 146 ada 17 no’lu parselin 424,00 m²’lik kısmı kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler