1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fina Enerji’nin rüzgar türbinlerini GE sağlayacak

Fina Enerji’nin rüzgar türbinlerini GE sağlayacak

Enerji Günlüğü - GE Yenilenebilir Enerji ve Fina Enerji’nin 410 MW enerji sağlayacak potansiyel 8 proje için işbirliği yapacak.GE Yenilenebilir Enerji...

Fina Enerji’nin rüzgar türbinlerini GE sağlayacak

Enerji Günlüğü - GE Yenilenebilir Enerji ve Fina Enerji’nin 410 MW enerji sağlayacak potansiyel 8 proje için işbirliği yapacak.

GE Yenilenebilir Enerji ve Fiba Grubu’nun enerji sektöründe faaliyet gösteren iştiraki Fina Enerji, Türkiye’de potansiyel sekiz rüzgâr enerjisi projesine 410 MW’lık güç sağlamak için bir mutabakat anlaşması imzaladı. 2017 yılı sonunda imzalanan Kızılcaterzi Rüzgar Enerjisi Santrali anlaşmasıyla birlikte toplam 425MW’a ulaşacak kurulu gücün 2020 yılı sonuna kadar devreye alınması öngörülüyor. 

GE’nin 3.8-130 rüzgâr türbinini tedarik etmesini ve uzun süreli servis hizmetlerini üstlenmesini öngören anlaşmanın imza töreni GE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su John Flannery ve Fina Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin’in katılımıyla gerçekleşti. Rüzgâr enerjisi santrallerinin 2019 ve 2020 yıllarında ticari olarak faaliyete başlaması ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde kurulması planlanıyor. 

Fina Enerji GE ile imzaladığı anlaşmalar ile rüzgar enerjisi alanında halihazırda 336 MW olan kurulu gücünü önümüzdeki 2 yıl içinde 761 MW’a çıkaracak. 

GE’nin 3.8-130 rüzgâr türbini, 130 metrelik rotor çapı, yük yönetim kontrolleri, düşük akustik emisyonları, verimli bir elektrik enerjisi dönüşümü ve güçlü bir performans sunuyor. Türbinler, yerli aksam düzenlemelerine uygun olarak ülkedeki istihdamı ve yerelleştirme çabalarını destekleyecek. İmzalanan mutabakat anlaşması, GE veFina Enerji arasında var olan köklü ilişkiyi daha da güçlendiriyor. GE ve Fina Enerji, Nisan 2017’de 10 Yıl Süreli Servis Anlaşması ile işbirliğini geliştirmeye karar verdiklerini duyurmuştu. Bu anlaşmaya ek olarak da GE'nin Predix platformunda çalışan Dijital Rüzgar Santrali çözümlerinin Fina Enerji’nin mevcut rüzgar santrallerinde iki yıllık bir deneme süresiyle sağlanmasına da karar verilmişti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler