1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Eni’den BAE’de stratejik petrol hamlesi

Eni’den BAE’de stratejik petrol hamlesi

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Birleşik Arap Emirlikleri kamu petrol şirketi ADNOC’a ait iki petrol sahasında hisse satın alacak.İtalyan...

Eni’den BAE’de stratejik petrol hamlesi

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, Birleşik Arap Emirlikleri kamu petrol şirketi ADNOC’a ait iki petrol sahasında hisse satın alacak.

İtalyan enerji şirketi Eni, Birleşik Arap Emirlikleri piyasasına girdi. 11 Mart 2018 tarihinde Eni, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile iki imtiyaz anlaşması imzaladı. 

Stratejik bir hamle olarak nitelendirilen anlaşmaların imza töreninde, Abu Dabi Prensliği veliahtı Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan, İtalyan Başbakan Paolo Gentiloni, Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi’nin (ADNOC) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Al Jaber ve Eni Yönetim Kurulu Başkanı Claudio Descalzi hazır bulundu.

Anlaşmalara göre Eni, 875 milyon ABD Dolarlık katkı payı karşılığında ve 40 yıl süreyle Abu Dabi'deki Aşağı Zakkum Sahası'nda devlete ait Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi’ne (ADNOC) ait olan petrol imtiyaz haklarının yüzde 5’ine, 'Umm Shaif ve Nasr' bölgelerinde de yüzde 10’una sahip olacak. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler