1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell’den 5 yılda 5 bin kadına iş

Shell’den 5 yılda 5 bin kadına iş

Enerji Günlüğü - Shell, 2023 yılına kadar Türkiye’deki işyerlerinde 5 bin yeni kadın istihdamı sağlayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı...

Shell’den 5 yılda 5 bin kadına iş

Enerji Günlüğü - Shell, 2023 yılına kadar Türkiye’deki işyerlerinde 5 bin yeni kadın istihdamı sağlayacak. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayelerinde, Shell ve İŞKUR tarafından Türkiye’de kadın istihdamını artırmaya yönelik yeni bir proje başlatıldı. Projenin tanıtımı için Ankara’da düzenlenen toplantıya Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Shell Türkiye Ülke Başkanı ve Shell&Turcas Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem katıldı. Enerji Komisyonu Başkanı 

KADIN YÖNETİCİ ORANI HEDEFİ YÜZDE 30 

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, toplantıda yaptığı konuşmada hükümetin büyük kararlılıkla kadınların çalışma hayatındaki yerinin artırılmasına yönelik yürüttüğü projeleri takdirle karşıladıkların ve desteklediklerini söyledi. Bu konuda özellikle son dönemde yapılan uygulama ve teşviklerin istihdamın artmasına olumlu bir katkı sağladığını belirten Ahmet Erdem şöyle devam etti: 

“Mevcut istihdam yaratma politikası doğrultusunda Shell ve Turcas olarak hedeflerimizden birisi, kadın çalışanlarımızın gelişimlerine destek olmak ve takip edebilecekleri örnekler yaratmak olacak. 2020 yılına kadar Türkiye dahil olmak üzere küresel operasyonlarımızdaki tüm üst düzey pozisyonların en az yüzde 30’unun kadınlardan oluşmasını hedef olarak koyduk. 2017 yılında uzmanlık ve üstü yetkinlik gerektiren pozisyonlarda kadın istihdam oranımız yüzde 60. Yönetim ekibimizdeki kadın oranı ise yüzde 50.” 

“Enerji sektöründe kadın istihdamının artırılması konusunda üzerlerine düşeni yapmak üzere bir kez daha harekete geçtik” diyen Ahmet Erdem şöyle devam etti: 

“Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın himayelerinde İŞKUR’la işbirliği yaparak yine bir ilke imza atıyoruz. Temennimiz, bu girişimimizin sektörde örnek bir çalışma olması ve başka projelere de ilham vermesi.

İŞKUR ile Shell&Turcas arasında imzalan protokol çerçevesinde, Cumhuriyetimizin  kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 yılına kadar 5000 kadına istihdam olanağı sunacağız.” 

Projeyle akaryakıt istasyonlarında kadın çalışan sayısını da arttıracaklarını kaydeden Ahmet Erdem şunları söyledi: 

“Türkiye genelinde yürüteceğimiz bu proje kapsamında kadınlarımıza istasyon yöneticisi, saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, muhasebe elemanı ve idari işler uzmanı gibi farklı pozisyonlarda çalışma imkânı yaratacağız. Shell&Turcas’ın Türkiye genelinde 1000’in üzerinde istasyonu var, bu istasyonlarımızda kıymetli bayilerimizle her gün 1 milyondan fazla misafirimizi ağırlıyoruz. Kadın çalışanlarımızın olduğu istasyonlarımızda hizmet kalitemiz artıyor, müşteri memnuniyeti yükseliyor. Kadınlarımızın elinin dokunduğu her iş onların enerjisi ile güzelleşiyor. 

Operasyonlarımızda kadınlarımızın sayısı arttıkça, verimliliğimiz de artacak. Kadın istihdamındaki artış aynı zamanda ülkemiz ekonomisinin büyümesine de büyük katkı sağlayacak.”

Mehmet KARA - ANKARA

Önceki ve Sonraki Haberler