1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Gaziantep OSB'de atık çamurdan elektrik üretme projesi incelenecek

Gaziantep OSB'de atık çamurdan elektrik üretme projesi incelenecek

Enerji Günlüğü - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nde oluşan tehlikeli atık çamurlardan elektrik elde...

Gaziantep OSB'de atık çamurdan elektrik üretme projesi incelenecek

Enerji Günlüğü - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi'nde oluşan tehlikeli atık çamurlardan elektrik elde etme projesi için inceleme değerlendirme toplantısı yapılacak.

Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Gaziantep İli, Şehitkamil İlçesi, 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde işletilmekte olan “Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisinde” oluşan arıtma çamurlarının bertaraf edilmesi için 240 ton/gün yakma kapasitesine sahip akışkan yataklı reaktörde arıtma çamurlarının yakılarak bertaraf edilmesi ve enerji elde edilmesi projesi ile ilgili 15/03/2018 tarihinde İDK Toplantısı gerçekleştirilecek.

50 milyon 250 bin liralık yatırımla hayata geçirlecek tehlikeli atık bertaraf tesisinde, günde 240 ton yakma kapasitesine sahip 4 modülden oluşan akışkan yataklı reaktör sistemleri yer alacak. Atık ısı kazanlarından üretilen, 20 bar 400 0C ‘deki, yaklaşık 13,2 ton/h kapasitesindeki kızgın buhar, öncelikle buhar türbinine iletilecek.

GAZİANTEP OSB’DE ATIK ÇAMURDAN ELEKTRİK ÜRETİLECEK

 

Önceki ve Sonraki Haberler