1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Tohma HES özelleştirilecek

Tohma HES özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - Malatya Yazıhan’da bulunan 12,5 MW’lık Tohma Hidroelektrik santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar “İşletme...

Tohma HES özelleştirilecek

Enerji Günlüğü - Malatya Yazıhan’da bulunan 12,5 MW’lık Tohma Hidroelektrik santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (“İdare”) tarafından, 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde, halen Alarko Holding tarafından işletilen Tohma Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların, “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirileceği duyuruldu.

Geçici teminat tutarı 1.000.000 TL  ve şartname bedeli 1.500 TL olan ihale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

 Katılımcıların istenen belgeler ile tekliflerini ihale şartnamesinde belirtilen hususlar doğrultusunda hazırlayıp; “TOHMA HES İHALESİNE İLİŞKİN TEKLİF-GİZLİ” ibaresi bulunan kapalı zarf içerisinde İdare’nin adresine, 30 Nisan 2018 saat 17.00’ye kadar elden teslim etmeleri gerekiyor.

İhaleye yalnızca tüzel kişiler ve ortak girişim grupları katılabilecek. Gerçek kişiler ve özel yatırım fonları, en az bir tüzel kişinin bulunduğu ortak girişim grubunda üye olarak yer alabilecekler.İhaleye katılabilmek için Gizlilik Taahhütnamesi’nin imzalanması ve İhale Şartnamesi ile Tanıtım Dokümanı’nın alınması zorunlu olacak.

Tohma Çayı üzerinde kurulu olan Tohma HES, ortalama 41.917.156 kilovatsaat elektrik üretimi ile 12.664 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu tüm  elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor. Konut elektrik üretimi dikkate alındığında ise, 13.307 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde elektrik üretimi yapıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler