1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İlk açık deniz güneş santralini Hollandalılar kuracak

İlk açık deniz güneş santralini Hollandalılar kuracak

Enerji Günlüğü - Hollandalı şirketlerden oluşan bir konsorsiyum, Kuzey Denizi’nde dünyanın ilk açık deniz (offshore) yüzen güneş enerjisi santralini...

İlk açık deniz güneş santralini Hollandalılar kuracak

Enerji Günlüğü - Hollandalı şirketlerden oluşan bir konsorsiyum, Kuzey Denizi’nde dünyanın ilk açık deniz (offshore) yüzen güneş enerjisi santralini kuracak.

Hollanda Enerji Araştırma Merkezi, TNO, TAQA ve Hollanda Deniz Araştırmaları Enstitüsü’nün oluşturduğu Oceans of Energy adlı konsorsiyum, Kuzey Denizi’nde dünyanın ilk açık deniz güneş santralini kurmaya hazırlanıyor. Konsorsiyum üç yıl boyunca Ultrecht Üniversitesi ile yaptığı işbirliği çerçevesinde santrali kuracağı sahaya benzeyen bir sahada, Lahey sahillerinin 15 km. açıklarında bir test çalışması yapacak.

Oceans of Energy'nin kurucusu Allard van Hoeken, üç yıl boyunca yapılan çalışmaların daha önce hiç yapılmamış dikkat çekici çalışmalar olduğunu belirterek, daha önce açık denizde santral kurulum ve işletmede yaşanan zorluklar nedeniyle sadece iç sularda kurulan güneş santralini ilk defa açık denizde kuracaklarını ve Hollanda'daki kurum ve işletmelerin offshore endüstrisindeki bilgi ve tecrübesiyle başarılı olacaklarına da inandığını kaydetti.

Konsorsiyum, Hollanda hükümetinin Ekonomik İşler Bakanlığı ve İklim Politikası'nın bir parçası olan Hollanda İşletme Ajansı'ndan finansal yardım alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler