1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Petrol arzı talebin üzerinde olacak

IEA: Petrol arzı talebin üzerinde olacak

Enerji Günlüğü - IEA, petrolde ABD liderliğindeki üretim artışının bu yıl global petrol talebindeki yükselişi geride bırakmasının beklendiğini açıkladı. Uluslararası...

IEA: Petrol arzı talebin üzerinde olacak

Enerji Günlüğü - IEA, petrolde ABD liderliğindeki üretim artışının bu yıl global petrol talebindeki yükselişi geride bırakmasının beklendiğini açıkladı. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) yayınladığı Şubat ayı petrol raporunda, ABD'nin üretiminin yakında Suudi Arabistan'ı ve yıl sonuna doğru belki de Rusya'yı geride bırakacağını belirterek, ABD liderliğindeki üretim artışının bu yıl global petrol talebindeki yükselişi geride bırakmasının muhtemel olduğunu bildirdi.

IEA, 2018 için global petrol talebi büyüme tahminini 1,3 milyon varil/günden 1,4 milyon varil/güne çıkarırken, 2017'de talebin 1,6 milyon varil/gün arttığını vurguladı. ABD'nin petrol üretiminin ise Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre 1,3 milyon varil/gün arttığına işaret etti. 

ABD Enerji Bakanlığı Enerji Bilgi İdaresi ABD'nin ham petrol üretiminin bu yıl sonuna kadar 11 milyon varil/güne ulaşabileceğini belirtmişti. 

IEA raporunda global petrol arzının Ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre 1,5 milyon varil/gün artarak 97,7 milyon varil/gün olduğunu vurguladı.

 
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler