1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Lübnan gazı için ilk imzalar atıldı

Lübnan gazı için ilk imzalar atıldı

Enerji Günlüğü - Lübnan’ın İsrail ile çekişmeli olan karasularındaki doğal gaz için ENI-Total-Novatek Konsorsiyumu ile anlaşma imzalandı.Doğu Akdeniz...

Lübnan gazı için ilk imzalar atıldı

Enerji Günlüğü - Lübnan’ın İsrail ile çekişmeli olan karasularındaki doğal gaz için ENI-Total-Novatek Konsorsiyumu ile anlaşma imzalandı.

Doğu Akdeniz suları ısınıyor. İtalyan enerji şirketi ENI tarafından Güney Kıbrıs adası açıklarında Kalipso adı verilen parselde büyük bir doğal gaz rezervi keşfetmesinin ardından, ENI, Fransız TOTAL ve Rus NOVATEK 9 Ocak Cuma günü Lübnan ile Akdeniz'de yapılan sondaj çalışmalarına ilişkin resmi sözleşmeleri imzalamak için masaya oturdu. İmza töreni Beyrut'ta Lübnan devlet başkanlığı sarayında gerçekleşti. Lübnan bu imza ile denizde sondaj çalışmaları için üzerinde anlaşmazlık olan iki parsel hakkında ilk anlaşmasını yapmış oldu.

Lübnan'ın Akdeniz'deki parseller konusunda İsrail ile anlaşmazlıkları bulunuyor. Lübnan Dışişleri Bakanı Gibran Bassil, İsrail'i Beyrut'un Lübnan'daki sondaj çalışmalarını engellememesi konusunda uyararak aksi halde Beyrut’un da İsrail tarafındaki aramaları durdurabileceğini söyledi.

8 Ocak tarihinde de ENI-Total ortaklığı, Türkiye ile çekişmeli olan Güney Kıbrıs karasuları 6. Parseldeki Kalipso yatağında büyük bir doğal gaz rezervi keşfetmişti.

ENİ VE TOTAL’DEN GÜNEY KIBRIS’TE YENİ GAZ KEŞFİ!

Önceki ve Sonraki Haberler