1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Greeneco Denizli’ye iki JES daha kuracak

Greeneco Denizli’ye iki JES daha kuracak

Enerji Günlüğü - Greeneco Enerji, Denizli ve Aydın il sınırları içinde 26’şar MW’lık Greeneco JES-5 ve Greeneco JES-6’yı daha kuracak.Denizli ve...

Greeneco Denizli’ye iki JES daha kuracak

Enerji Günlüğü - Greeneco Enerji, Denizli ve Aydın il sınırları içinde 26’şar MW’lık Greeneco JES-5 ve Greeneco JES-6’yı daha kuracak.

Denizli ve Aydın sınırları içinde 25.6 MW’lık Greeneco JES ve 12.8 MW’lık Greeneco Sarayköy JES olmak üzere iki jeotermal santral işletmekte olan ve aynı zamanda da 25.8 MW’lık Greeneco 3 JES için de üretim lisansı alan Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş., iki yeni santralin daha kurulumu için çalışmalara başladı.

Şirket bu çerçevede, Denizli İli, Sarayköy İlçesi, Demirtaş Mevkii ve Aydın İli, Buharkent İlçesi, Savcıllı Mahallesi, Çubukdağı Mevkiinde bulunan ruhsatlı sahası içinde 26 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali-5 ve yine 26 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Santrali-5 kurup işletmeyi planlıyor. Şirket ayrıca aynı ruhsat sahası içerisinde bu tesisler kapsamında toplam 104 adet alanda araştırma ve sondaj çalışmaları için izin aldı.

Her bir santralin 306 milyon 250 bin liraya malolması bekleniyor. 26,4 MWm/26,0 MWe kurulu gücündeki her iki santralde de yılda 191.360.000 kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik 154 kV TEİAŞ Sarayköy –Denizli-2 EİH’na Girdi / Çıktı - 154 kV Greeneco JES TM (yeni) bağlantı noktasından enterkonnekte sisteme verilecek.

PROJE İLE İLGİLİ HALKIN GÖRÜŞÜ ALINACAK

Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlayan projeye ilişkin hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 6 Şubat 2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Sabiha KÖTEK/ Enerji Günlüğü 

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler