1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Atıksu ve evsel katı atıkta uyum süreci yeniden uzatıldı

Atıksu ve evsel katı atıkta uyum süreci yeniden uzatıldı

Enerji Günlüğü - Atıksu altyapı yönetimleri ve evsel katı atık idarelerinin kaliteli altyapı hizmeti verebilmeleri için düzenlenen uyum süreci dördüncü...

Atıksu ve evsel katı atıkta uyum süreci yeniden uzatıldı

Enerji Günlüğü - Atıksu altyapı yönetimleri ve evsel katı atık idarelerinin kaliteli altyapı hizmeti verebilmeleri için düzenlenen uyum süreci dördüncü kez bu yılın sonuna kadar uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesini değiştirdi. 

Buna göre, 26/10/2011 tarihi itibarıyla bu Yönetmeliğe, tarife belirleme, abonelik, sözleşme, teknik altyapı eksiklikleri ile kendi aralarında maliyet ve bölüşüm hesabı yapmayanlar da dahil olmak üzere, uyum sağlayamamış olan atıksu altyapı yönetimleri ve evsel katı atık idareleri, 31/12/2018 tarihine kadar bu Yönetmeliğe uyum sağlamakla yükümlü olacaklar. Daha önce bu uyum süreci 2011 yılına kadar düzenlenmiş, ardından yapılan değişiklikle 2014 yılı, 2015 yılı ve 2016 yılı sonuna olmak üzere üç defa uzatılmıştı.

Yönetmelik doğal kaynakların, çevre ve insan sağlığının korunabilmesi ve kirlenmenin önlenmesi için atıksu altyapı ve evsel katı atık yönetimlerinin kaliteli altyapı hizmeti verebilmeleri için hizmetin sürdürebilirliğini devam ettirecek bedellerin hizmeti alanlardan karşılanmasını amaçlıyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler