1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. SANKO Manisa'da 4 jeotermal sondajı daha yapacak

SANKO Manisa'da 4 jeotermal sondajı daha yapacak

Enerji Günlüğü - SANKO Enerji, Manisa’nın Ahmetli, Turgutlu ve Salihli ilçelerinde 4 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. Manisa'nın...

SANKO Manisa'da 4 jeotermal sondajı daha yapacak

Enerji Günlüğü - SANKO Enerji, Manisa’nın Ahmetli, Turgutlu ve Salihli ilçelerinde 4 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Manisa'nın Salihli ilçesinde 50 MW kapasiteli Jeotermal Enerji Üretim Santrali kuran SANKO Enerji Yatırımları Sanayi Anonim Şirketi, Manisa ili, Ahmetli İlçesi 2013/34, Salihli ilçesi 2013/43, Turgutlu ilçesi 2013/44 no’lu Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatlı sahalar içerisinde toplam 4 adet jeotermal derin arama sondajı yapacak.

Her bir sondaj noktasında sondaj çalışmasının üç vardiya üzerinden günde 24 saat çalışılarak 45 günde tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında arazide 5 mühendis, 3 teknisyen ve 40 işçi olmak üzere toplam 48 kişi çalışacak. Gerçekleştirilmesi planlanan proje bedeli her bir kuyu için toplam 1 milyon lira olarak belirlendi.

Planlanan proje kapsamında sondaj yöntemlerinden Rotary (döner) Sondaj yöntemi kullanılacak. Proje kapsamında gerçekleştirilecek sondaj çalışmaları esnasında 2.500 (±250) metre derinliğe kadar sondaj yapılması planlanıyor. Her bir sondaj faaliyetinin 45 (kırkbeş) gün sürmesi planlanıyor.

Elde edilecek jeotermal akışkanın sıcaklık ve debi değerlerine göre sahada öncelikle elektrik santrali kurulması; daha sonra atık sudan ise konut ısıtmacılığı, seracılık ve termal turizm gibi entegre kullanım hedefleniyor.

Şirket Manisa’da 33 sondaj kuyusu daha açacak.

SANKO ENERJİ MANİSA’DA JEOTERMAL KAYNAK ARAYACAK

SANKO ENERJİ MANİSA'YA 50 MW'LIK JES KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler