1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydın Çiftlik Jeotermal sahasında elektrik üretilecek

Aydın Çiftlik Jeotermal sahasında elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - AYTER şirketine ait J-894/A ve J-894/B numaları Aydın Çiftlik jeotermal sahasında elektrik üretilecek.Aydın Termal Turizm ve Jeotermal...

Aydın Çiftlik Jeotermal sahasında elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - AYTER şirketine ait J-894/A ve J-894/B numaları Aydın Çiftlik jeotermal sahasında elektrik üretilecek.

Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri Anonim Şirketi (AYTER) adına düzenlenmiş J-894/A ve J-894/B numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatlarına konu Jeotermal Sahasının, kaynak kullanım hakkı, “kira sözleşmeleri” tanımı çerçevesinde ihale edilecek. Sadece elektirk enerjisi üretimi ile ilgili olan ihalede şirketin kentsel ısıtma-soğutma ve termal tesis konularındaki intifa, irtifak, kaynak kullanım hakları saklı tutulacak.

Kapalı teklif alma ve sonrasında açık atırma yapmak suretiyle gerçekleştirilecek ihalede, bir defaya mahsus ödenecek sabit kaynak kullanım bedeli 10 milyon dolar olarak belirlendi. İhale, satışı yapılacak net kWh elektrik enerjisi için AYTER şirketine kilovatsaat başına USD cent cinsinden ödenecek bedel teklifi üzerinden yapılacak.

1 Mart 2018 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek ihale için geçici teminat tutarı 500 bin TL, ihale dökümanı satış bedeli 25 bin TL olarak belirlendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler