1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna, Rusya'dan doğal gaz alımına başlayacak

Ukrayna, Rusya'dan doğal gaz alımına başlayacak

Enerji Günlüğü - Ukrayna, kazandığı tahkim davasının ardından Rusya’dan ucuz doğal gaz alımına bu yıl minimum düzeyde devam edeceğini açıkladı.Ukrayna...

Ukrayna, Rusya'dan doğal gaz alımına başlayacak

Enerji Günlüğü - Ukrayna, kazandığı tahkim davasının ardından Rusya’dan ucuz doğal gaz alımına bu yıl minimum düzeyde devam edeceğini açıkladı.

Ukrayna enerji şirketi Naftogaz, Rus kamu doğal gaz devi Gazprom ile olan al ya da öde anlaşması için Stockholm Tahkim Mahkemesi’nin aldığı karar sonrasında bu yıl Rusya'dan doğal gaz alımı yapacaklarını bildirdi. Naftogaz CEO'su Andriy Kobolev yaptığı açıklamada, "Bu yıldan itibaren Rusya'dan minimum miktarda doğal gaz almamız gerekli. Gazprom bize Avrupa'ya olduğundan daha düşük bir fiyatla gaz satmak zorunda" diye konuştu. 

Naftogaz'ın Rusya'dan gaz alımına ne zaman başlayacağı ve kadar alım yapacağı konusunda bilgi vermeyen Kobolev, Ukrayna'nın Avrupa'dan gaz almaya devam edeceğini de belirtti.

Stockholm’de bulunan Uluslararası Tahkim Mahkemesi Aralık ayı sonlarında Gazprom’un 2009-2017'ye ait “al ya da öde” kapsamında sağlanan doğalgaz satışından dolayı Naftogaz’dan talep ettiği toplam 56 milyar dolar alacak talebini reddetmişti.

UKRAYNA RUSYA’YA KARŞI AÇTIĞI DOĞALGAZ TAHKİM DAVASINI KAZANDI

 
Önceki ve Sonraki Haberler